Logo
Logo
25
Okazje
Artykuł na: 2-3 minuty

Zupa krem dyniowo-jabłkowy – pyszna i sycąca!

Zupa krem to najlepszy i najłatwiejszy sposób na wykorzystanie dyni z ogródka. Dodatek soczystych jabłek i nasion doda jej wyrazistości. Zobacz, jak łatwo zrobisz pyszną i sycącą zupę, którą pokocha Twoja rodzina.

 

Przepis na zupę dyniowo-jabłkową

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Pół szklanki łuskanego słonecznika zalewamy wrzątkiem.
  2. Pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek smażymy na maśle do zeszklenia.
  3. Dodajemy obraną i pokrojoną w kawałki dynię, podobnie marchew, pietruszkę, seler i por.
  4. Dodajemy do warzyw jabłka – obrane i pokrojone w kostkę.
  5. Często mieszamy do momentu, aż jabłko zacznie się rozpadać.
  6. Dodajemy bulion warzywny, doprawiamy solą, pieprzem, curry oraz chilli i gotujemy wszystko do miękkości.
  7. Odlewamy wodę z pestek słonecznika i dodajemy je do garnka.
  8. Całość blendujemy na gładko.
  9. Podajemy w półmiskach przyozdabiając śmietaną, pestkami dyni i słonecznika oraz natką pietruszki

Gotowe!

Źródło: Bakalland

Tagi
To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (18)
Powiązane rośliny
Warto przeczytać
Lista zakupów


Komentarze

NEWSLETTER
Zapisz się i odbierz darmowe e-wydanie magazynu Gardeners` World!
Twoja strona ogrodu