Logo
Logo
Gardeners' world wrzesień - październik 2020
Do góry

Łatwe i smaczne: Kalafior

Odkryj prawdziwy smak świeżo zebranego kalafiora, uprawiając tego smakowitego przedstawiciela warzyw kapustnych we własnym ogrodzie. Wystarczy, że zapewnisz mu żyzną glebę i dużo wody – przekonuje Pippa Greenwood.

Być może kalafiory nie należą do najdroższych warzyw, ale niewątpliwie są w gronie tych roślin, które warto uprawiać samodzielnie. Kalafior prosto z ogródka zdecydowanie przewyższa jakością, smakiem i wyglądem swój odpowiednik z supermarketu.

Znam wielu miłośników warzyw, którzy omijają kalafior z daleka, gdyż próbowali tylko jego wersji z supermarketu. Ale dajmy im chrupką, smakowitą, różyczkę tego warzywa z własnej uprawy, a – jestem tego pewna – zaraz będą prosić o więcej. Kalafiory najlepiej jeść, kiedy są naprawdę świeże, a dla mnie oznacza to: prosto z ogrodu...

Pełen tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners` World maj-czerwiec 2015

To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (6)
100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników 2015

100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników

Odpowiadamy na trudne pytania

Budujemy Dom lipiec - sierpień 2020

Budujemy Dom

Dla budujących dom i wykonawców

Gardeners' World Edycja Polska wrzesień - październik 2020

Gardeners' World Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady ogrodnicze

Czas na Wnętrze wrzesień 2020

Czas na Wnętrze

Od inspiracji do realizacji

Pakiet Gardeners' World Polska maj 2020

Pakiet Gardeners' World Polska

Najpopularniejszy magazyn ogrodniczy na Świecie!
Gardeners' World Edycja Polska wrzesień - październik 2020
Zamów z darmową dostawą do domu!