Logo
Logo
Gardeners' world marzec - kwiecień 2019
Do góry

Łatwe i smaczne: Kalafior

Odkryj prawdziwy smak świeżo zebranego kalafiora, uprawiając tego smakowitego przedstawiciela warzyw kapustnych we własnym ogrodzie. Wystarczy, że zapewnisz mu żyzną glebę i dużo wody – przekonuje Pippa Greenwood.

Być może kalafiory nie należą do najdroższych warzyw, ale niewątpliwie są w gronie tych roślin, które warto uprawiać samodzielnie. Kalafior prosto z ogródka zdecydowanie przewyższa jakością, smakiem i wyglądem swój odpowiednik z supermarketu.

Znam wielu miłośników warzyw, którzy omijają kalafior z daleka, gdyż próbowali tylko jego wersji z supermarketu. Ale dajmy im chrupką, smakowitą, różyczkę tego warzywa z własnej uprawy, a – jestem tego pewna – zaraz będą prosić o więcej. Kalafiory najlepiej jeść, kiedy są naprawdę świeże, a dla mnie oznacza to: prosto z ogrodu...

Pełen tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners` World maj-czerwiec 2015

Mollie Potrafi listopad - grudzień 2018

Mollie Potrafi

Światowy bestseller aktywnych kobiet

O Czym Lekarze Ci Nie Powiedzą luty 2019

O Czym Lekarze Ci Nie Powiedzą

Twoje zdrowie w Twoich rękach

Holistic Health styczeń - luty 2019

Holistic Health

Porady lekarzy praktykujących medycynę holistyczną

Gardeners' World Edycja Polska marzec - kwiecień 2019

Gardeners' World Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady ogrodnicze

100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników 2015

100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników

Nowość na polskim rynku oraz w Ulubionym Kiosku!

Digital Camera Polska luty 2019

Digital Camera Polska

Wszystko o fotografii cyfrowej. Spójrz na świat z perspektywy obiektywu.

Dom Polski 2019

Dom Polski

Jak zbudować dom tańszy niż mieszkanie

ABC Budowania 2018

ABC Budowania

To, co koniecznie musisz wiedzieć, żeby Twój pierwszy dom był dla Ciebie, a nie dla wroga

Czas na Wnętrze marzec 2019

Czas na Wnętrze

Od inspiracji do realizacji

Budujemy Dom styczeń - luty 2019

Budujemy Dom

Dla budujących dom i wykonawców