Logo
Logo
Okazje

Łatwe i smaczne: Kalafior

Odkryj prawdziwy smak świeżo zebranego kalafiora, uprawiając tego smakowitego przedstawiciela warzyw kapustnych we własnym ogrodzie. Wystarczy, że zapewnisz mu żyzną glebę i dużo wody – przekonuje Pippa Greenwood.

Być może kalafiory nie należą do najdroższych warzyw, ale niewątpliwie są w gronie tych roślin, które warto uprawiać samodzielnie. Kalafior prosto z ogródka zdecydowanie przewyższa jakością, smakiem i wyglądem swój odpowiednik z supermarketu.

Znam wielu miłośników warzyw, którzy omijają kalafior z daleka, gdyż próbowali tylko jego wersji z supermarketu. Ale dajmy im chrupką, smakowitą, różyczkę tego warzywa z własnej uprawy, a – jestem tego pewna – zaraz będą prosić o więcej. Kalafiory najlepiej jeść, kiedy są naprawdę świeże, a dla mnie oznacza to: prosto z ogrodu...

Pełen tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners` World maj-czerwiec 2015

Lista zakupów
To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (6)


100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników 2015

100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników

Odpowiadamy na trudne pytania

Budujemy Dom lipiec - sierpień 2022

Budujemy Dom

Czasopismo budowlane dla budujących dom i wykonawców

Gardeners' World Edycja Polska sierpień 2022

Gardeners' World Edycja Polska

Czasopismo ogrodnicze - najlepsze inspiracje i porady ogrodnicze

Czas na Wnętrze lipiec - sierpień 2022

Czas na Wnętrze

Magazyn wnętrzarski pełen inspiracji

Pakiet Gardeners' World Polska kwiecień 2022

Pakiet Gardeners' World Polska

Już jest! Nowe wydanie Gardeners` World
Gardeners' World Edycja Polska sierpień 2022
Zamów z darmową dostawą do domu!