Łatwe i smaczne: Kalafior
Odkryj prawdziwy smak świeżo zebranego kalafiora, uprawiając tego smakowitego przedstawiciela warzyw kapustnych we własnym ogrodzie. Wystarczy, że zapewnisz mu żyzną glebę i dużo wody – przekonuje Pippa Greenwood.


Być może kalafiory nie należą do najdroższych warzyw, ale niewątpliwie są w gronie tych roślin, które warto uprawiać samodzielnie. Kalafior prosto z ogródka zdecydowanie przewyższa jakością, smakiem i wyglądem swój odpowiednik z supermarketu.
Znam wielu miłośników warzyw, którzy omijają kalafior z daleka, gdyż próbowali tylko jego wersji z supermarketu. Ale dajmy im chrupką, smakowitą, różyczkę tego warzywa z własnej uprawy, a – jestem tego pewna – zaraz będą prosić o więcej. Kalafiory najlepiej jeść, kiedy są naprawdę świeże, a dla mnie oznacza to: prosto z ogrodu...
Pełen tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners` World maj-czerwiec 2015