Pieczona cukinia z pomidorami i serem feta – jesienny lunch w kilka minut!

Pieczona cukinia z pomidorami i serem feta – jesienny lunch w kilka minut!

Pieczona cukinia z pomidorami i serem feta to idealna przekąska w ciągu dnia i smaczny pomysł na jesienny lunch. Przygotowanie tego dania zajmie Ci dosłownie kilka minut, a jego smak pozytywnie zaskoczy. Na pewno na stałe wejdzie do Twojego menu. Spróbuj!

Posłuchaj
00:00
3
Spis treści
Potrzebne składniki Przygotowanie krok po kroku

Przepis na pieczoną dynię z pomidorami i serem feta

Składniki

Przygotowanie

  1. Cukinię kroimy na grubsze plastry, wrzucamy do miski, dodajemy sól, bazylię, olej.
  2. Każdy plaster dokładnie nacieramy.
  3. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
  4. Pomidory kroimy na plastry, zaś ser feta na cztery trójkąty.
  5. Plastry i trójkąty układamy na gorącej cukinii, przykrywamy serem i oprószamy oregano.
  6. Całość zapiekamy, aż ser zacznie brązowieć.

Smacznego!

Zobacz więcej przepisów na jesienne dania z warzyw i owoców!

Jedz owoce i warzywa – w nich największa moc się skrywa

Ogólnopolska kampania informacyjno-edukacyjna „Jedz owoce i warzywa – w nich największa moc się skrywa!”, której organizatorem jest Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych, sfinansowana jest ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

Więcej o kampanii na: https://jedzowoceiwarzywa.pl/

Obserwuj
Autor
Redakcja portalu Redakcja portalu

Redakcja ZielonyOgrodek.pl to zespół ogrodników i projektantów, który dzieli się z wami swoją praktyczną wiedzą i pomysłami na ogród. 

Artykuły autora Wszyscy autorzy
Tematy
Więcej na ten temat
Ciesielska czy rozłupująca? Jaka siekiera do ogrodu?
Komentarze

Ciesielska czy rozłupująca? Jaka siekiera do ogrodu?
To się przyda
Tagi
Najnowsze treści