Przepis na cukinię nadziewaną warzywami
- 2 średnie cukinie
- Duży pomidor
- Duża cebula
- 1 gotowana kukurydza
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki tartego żółtego sera
Przygotowanie
- Cukinie umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż.
- Następnie wydrążyć, natrzeć oliwą i czosnkiem, miąższ cukinii pokroić w kostkę.
- Pomidor, cebulę również pokroić z drobną kostkę.
- Ziarna kukurydzy odkroić z kolby.
- Rozdrobnione warzywa włożyć do miski, wymieszać.
- Nadziewać wydrążoną cukinię, wierzch posypać tartym serem.
- Ułożyć na blasze lub naczyniu żaroodpornym i zapiekać 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw
"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ |