Logo
Logo

Cukinia nadziewana warzywami – idealny pomysł na obiad!

Cukinia nadziewana warzywami to idealny przepis na obiad. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a efekt końcowy zadowala nawet najbardziej wymagające kubki smakowe! 

Przepis na cukinię nadziewaną warzywami 

  • 2 średnie cukinie
  • Duży pomidor
  • Duża cebula
  • 1 gotowana kukurydza
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki tartego żółtego sera

Przygotowanie

  1. Cukinie umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż.
  2. Następnie wydrążyć, natrzeć oliwą i czosnkiem, miąższ cukinii pokroić w kostkę.
  3. Pomidor, cebulę również pokroić z drobną kostkę.
  4. Ziarna kukurydzy odkroić z kolby.
  5. Rozdrobnione warzywa włożyć do miski, wymieszać.
  6. Nadziewać wydrążoną cukinię, wierzch posypać tartym serem.
  7. Ułożyć na blasze lub naczyniu żaroodpornym i zapiekać 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw

Logo - Kampania MOC POLSKICH WARZYW

"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski.

Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ

 

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (6)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl