Logo
Logo
16
Okazje
Artykuł na: minutę

Galaretka pomarańczowa z gruszką i czekoladą – jest pyszna!

Te apetyczne owoce wyglądają, jakby dojrzewały w południowym słońcu. Tymczasem stworzysz je w zaciszu własnej lodówki w zaledwie godzinę! Taki deser to świetny sposób na wywołanie uśmiechu na twarzach bliskich.

 

Przepis na galaretkę pomarańczową z gruszką i czekoladą

Składniki

1 opakowanie galaretki smak pomarańczowy
2 łyżeczki żelatyny
500 ml wody
1 duża gruszka
100 g masła kakaowego
3 łyżki cukru pudru
1 duża łyżka kakao
pół tabliczki gorzkiej czekolady

Przygotowanie

  1. Gruszkę miksujemy blenderem.
  2. Galaretkę wraz z dodatkową żelatyną rozpuszczamy w 500 ml wody, dodajemy zmiksowaną gruszkę i mieszamy.
  3. Powstały mus rozlewamy do silikonowych foremek i odstawiamy do stężenia.
  4. W międzyczasie do rondla wkładamy masło kakaowe z cukrem oraz kakao i podgrzewamy, mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników.
  5. Masę czekoladową studzimy, a następnie wylewamy do foremek na galaretkę.
  6. Całość odstawiamy do momentu, aż masa stwardnieje.
  7. Gotowe galaretki wyciągamy ostrożnie z foremek i posypujemy tartą czekoladą.

Smacznego!

Źródło: Delecta

Dowiedz się więcej
 
To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (7)
Powiązane rośliny



Zobacz także
Lista zakupów


Komentarze

NEWSLETTER
Zapisz się i odbierz darmowe e-wydanie magazynu Gardeners` World!
 
Twoja strona ogrodu