Przepis na konfiturę pomarańczowo-marchewkową z kardamonem
Składniki
300 g marchwi 
600 g pomarańczy 
skórka otarta z 1 pomarańczy 
sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 
1 opakowanie Dżemixu uniwersalnego 3:1 Delecta 
5 ziaren kardamonu 
250 g cukru 
50 ml wody
🍂 Temat na czasie ▶ Czy Twój ogród jest już gotowy do jesieni? Te rzeczy przydadzą się bardziej, niż myślisz
Przygotowanie
- Aby przygotować konfiturę należy obrać marchewkę i pokroić na cienkie plasterki.
- Następnie podlewamy ją wodą i sokiem z pomarańczy i dusimy pod przykryciem przez około 20 minut.
- Gdy marchewka zmięknie, blendujemy ją na gładki mus.
- Do gotowej masy dodajemy obrane i pokrojone pomarańcze, utarty w moździerzu kardamon i wszystko mieszamy.
- Kiedy już wszystko idealnie połączymy, dodajemy Dżemix, stawiamy na małym ogniu i zagotowujemy, cały czas mieszając.
- Na końcu dodajemy cukier i ponownie gotujemy przez około 3 minuty.
Smacznego!
Źródło: Delecta
 
                 
 
                     
                     
                     
                     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Pelargonie
                    Pelargonie                 Prezenty
                    Prezenty                 Insekty domowe
                    Insekty domowe                 Rośliny doniczkowe
                    Rośliny doniczkowe                 Domowe nalewki
                    Domowe nalewki                 Owoce
                    Owoce                 Warzywa
                    Warzywa                 Zioła
                    Zioła                 Kaktusy i sukulenty
                    Kaktusy i sukulenty                 
                     
                     
                     
                     
                    