Logo
Logo

Konfitura z winogron – domowa bomba witaminowa!

Konfitura z winogron to doskonała alternatywa dla wszystkich, którym znudziły się tradycyjne dżemy z truskawek, malin, czy śliwek. Ten bajecznie prosty przepis spodoba się każdemu smakoszowi owocowych przetworów!

Przepis na konfiturę z winogron 

Składniki 

  • 300g winogron 
  • 200g cukru pudru
  • Sok z 1 cytryny

Przygotowanie 

  1. W rondelku wymieszaj umyte winogrona ze skórką z cukrem i sokiem z cytryny. 
  2. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając.
  3. Kontynuuj gotowanie przez około 20 minut. 
  4. Gdy dżem winogronowy wystygnie, możesz go podawać. 

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (20)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl