Przepis na domowy sorbet melonowy
Składniki
- 0,5kg melona
- 200g płynnej śmietany
- 60g cukru
- Esencja waniliowa
- Miód
Przygotowanie
- Wymieszaj pół kilograma dojrzałego melona (już oczyszczonego), 200 gr płynnej śmietany, 60 gr białego cukru, 1 łyżeczkę esencji waniliowej i 1 łyżkę miodu.
- Ubij wszystko i trzymaj w zamrażarce, wyjmując mniej więcej co godzinę, aby dobrze wymieszać i uniknąć krystalizacji.
- Zamrażaj przez około 3 godziny, mieszając okresowo, aż uzyskasz pożądaną konsystencję i… gotowe!
Smacznego!
Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy. Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube. |