Logo
Logo
Okazje

Gazpacho – lekki i sycący posiłek!

Ten przepis na Gazpacho to prosty sposób na wyśmienitą kolację. Wystarczy tylko dobór odpowiednich składników – dojrzałe pomidory, papryka, oliwa z oliwek i danie gotowe! 

 

Przepis na Gazpacho 

Składniki

  • 1 kilogram dojrzałych pomidorów
  • 1 zielona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 ogórka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu sherry
  • 1 kromka białego chleba
  • Sól
  • 350 ml zimnej wody

Przygotowanie 

  1. Oczyść pomidory i zieloną paprykę. Usuń ogonki pomidorów, pokrój je na ćwiartki i wrzuć do blendera.
  2. Pokrój zieloną paprykę, ogórka i czosnek i dodaj do blendera. 
  3. Na koniec dodaj oliwę, ocet, szczyptę soli i wodę. Miksuj na pełnych obrotach. 
  4. Gazpacho podawaj na zimno z posiekaną zieloną papryką i cebulą.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

Tagi
 
To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (14)
Warto przeczytać
Lista zakupów


Komentarze

NEWSLETTER
Zapisz się i odbierz darmowe e-wydanie magazynu Gardeners` World!
 
Twoja strona ogrodu