Gazpacho – lekki i sycący posiłek!

gazpacho - fot. CuTE

Ten przepis na Gazpacho to prosty sposób na wyśmienitą kolację. Wystarczy tylko dobór odpowiednich składników – dojrzałe pomidory, papryka, oliwa z oliwek i danie gotowe! 

Posłuchaj
00:00
19

Przepis na Gazpacho 

Składniki

  • 1 kilogram dojrzałych pomidorów
  • 1 zielona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 ogórka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu sherry
  • 1 kromka białego chleba
  • Sól
  • 350 ml zimnej wody

Przygotowanie 

  1. Oczyść pomidory i zieloną paprykę. Usuń ogonki pomidorów, pokrój je na ćwiartki i wrzuć do blendera.
  2. Pokrój zieloną paprykę, ogórka i czosnek i dodaj do blendera. 
  3. Na koniec dodaj oliwę, ocet, szczyptę soli i wodę. Miksuj na pełnych obrotach. 
  4. Gazpacho podawaj na zimno z posiekaną zieloną papryką i cebulą.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

To się przyda
Mikoryza SYMBIVIT® Pomidor i Papryka – 150 g
Mikoryza SYMBIVIT® Pomidor i Papryka – 150 g
Pomidor mięsisty 'Ananas' | Kiepenkerl
Pomidor mięsisty 'Ananas' | Kiepenkerl
Pomidor mięsisty 'Gigantomo' F1
Pomidor mięsisty 'Gigantomo' F1
Pomidor Cherry 'Yellow Pearshaped'
Pomidor Cherry 'Yellow Pearshaped'
Tematy
Powiązane artykuły
Nowe treści z tej kategorii
Nowe trendy ogrodowe na 2026 rok ogłoszone! Te odmiany wygrały Konkurs Roślinnych Nowości 2025
Komentarze

Darmowy program
Projektowanie Ogrodu
wypróbuj online
Projektowanie ogrodu
Tagi
Sprawdź, co dziś czytają inni
Bestsellery