Gazpacho – lekki i sycący posiłek!

gazpacho - fot. CuTE

Ten przepis na Gazpacho to prosty sposób na wyśmienitą kolację. Wystarczy tylko dobór odpowiednich składników – dojrzałe pomidory, papryka, oliwa z oliwek i danie gotowe! 

Posłuchaj
00:00
19

Przepis na Gazpacho 

Składniki

  • 1 kilogram dojrzałych pomidorów
  • 1 zielona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 ogórka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu sherry
  • 1 kromka białego chleba
  • Sól
  • 350 ml zimnej wody

Przygotowanie 

  1. Oczyść pomidory i zieloną paprykę. Usuń ogonki pomidorów, pokrój je na ćwiartki i wrzuć do blendera.
  2. Pokrój zieloną paprykę, ogórka i czosnek i dodaj do blendera. 
  3. Na koniec dodaj oliwę, ocet, szczyptę soli i wodę. Miksuj na pełnych obrotach. 
  4. Gazpacho podawaj na zimno z posiekaną zieloną papryką i cebulą.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

To się przyda
Nawóz ekologiczny do pomidorów ogórków i ziół – 1 kg
Nawóz ekologiczny do pomidorów ogórków i ziół – 1 kg
Płynny nawóz ekologiczny do pomidorów, ogórków i ziół – 1 l | Target
Płynny nawóz ekologiczny do pomidorów, ogórków i ziół – 1 l | Target
Revus 250 SC, Zwalcza choroby pomidorów i ziemniaków – 5 ml
Revus 250 SC, Zwalcza choroby pomidorów i ziemniaków – 5 ml
Pomidor Cherry 'Yellow Pearshaped'
Pomidor Cherry 'Yellow Pearshaped'

☺️ Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera. Odwiedź nas na Facebooku, Instagramie, Pintereście, YouTube oraz na forum ogrodniczym. Zajrzyj także do naszego sklepu ogrodniczego.

Tematy
Powiązane artykuły
Artykuł sponsorowany
Jak stworzyć zaczarowany ogród pełen światła, ruchu i niepowtarzalnego klimatu? Odkryj magię z Aurora Garden
Nowe treści z tej kategorii
Komentarze

Darmowy program
Projektowanie Ogrodu
wypróbuj online
Projektowanie ogrodu
Tagi
Sprawdź, co dziś czytają inni
Polecamy