Gazpacho – lekki i sycący posiłek!

gazpacho - fot. CuTE

Ten przepis na Gazpacho to prosty sposób na wyśmienitą kolację. Wystarczy tylko dobór odpowiednich składników – dojrzałe pomidory, papryka, oliwa z oliwek i danie gotowe! 

Posłuchaj
00:00
19

Przepis na Gazpacho 

Składniki

  • 1 kilogram dojrzałych pomidorów
  • 1 zielona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 ogórka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu sherry
  • 1 kromka białego chleba
  • Sól
  • 350 ml zimnej wody

Przygotowanie 

  1. Oczyść pomidory i zieloną paprykę. Usuń ogonki pomidorów, pokrój je na ćwiartki i wrzuć do blendera.
  2. Pokrój zieloną paprykę, ogórka i czosnek i dodaj do blendera. 
  3. Na koniec dodaj oliwę, ocet, szczyptę soli i wodę. Miksuj na pełnych obrotach. 
  4. Gazpacho podawaj na zimno z posiekaną zieloną papryką i cebulą.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.


Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera i obserwuj nas w Google News.

Redakcja poleca
Preparat do śmietników – spray 2w1 – 500 ml Bros
Preparat do śmietników – spray 2w1 – 500 ml Bros
Granulat na szczury – 150 g Target
Granulat na szczury – 150 g Target
Pasta trutka na szczury i nornice Rodicum Extra – 200 g | SBM
Pasta trutka na szczury i nornice Rodicum Extra – 200 g | SBM
Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Szybkie porządki w ogrodzie? Z tymi akumulatorowymi urządzeniami STIHL pójdzie jak z płatka
To Cię zainteresuje
Komentarze

Bestsellery
Tagi
Najnowsze treści