Tatar z pomidora – wystawne danie w wersji fit!

tatar z pomidora - fot. CuTE

Tatar z pomidora to alternatywa dla tradycyjnego tatara z mięsa. To danie na pewno podbije serca wegetarian, ale jesteśmy przekonani, że fani mięsnych smaków też się nie zawiodą! 

Posłuchaj
00:00
11

Przepis na tatar z pomidora 

Składniki 

  • 2 duże pomidory
  • 1/4 dymki
  • 1/2 łyżeczki musztardy w ziarnie
  • 1/4 łyżeczki sosu Perrins
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie 

  1. Umyj pomidory. Obierz je, opróżnij nasiona i usuń szypułkę, odcinając ją nożem.
  2. Pokrój je w drobną kostkę, posyp solą i pieprzem i umieść kawałki w sitku, aby pozbyć się nadmiaru płynu.
  3. Dymkę obierz i bardzo drobno posiekaj. W misce wymieszaj pomidora ze szczypiorkiem, musztardą i sosem Perrins. Dopraw do smaku.
  4. Do podania użyj pierścienia do gotowania i napełnij go tatarem z pomidorów.
  5. Udekoruj zielonymi kiełkami.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Ciesielska czy rozłupująca? Jaka siekiera do ogrodu?
Komentarze

Sekrety pięknych storczyków. Eksperci radzą, jakie produkty wybrać do codziennej pielęgnacji
To się przyda
Tagi
Najnowsze treści