Przepis na tatar z pomidora
Składniki
- 2 duże pomidory
- 1/4 dymki
- 1/2 łyżeczki musztardy w ziarnie
- 1/4 łyżeczki sosu Perrins
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
- Umyj pomidory. Obierz je, opróżnij nasiona i usuń szypułkę, odcinając ją nożem.
- Pokrój je w drobną kostkę, posyp solą i pieprzem i umieść kawałki w sitku, aby pozbyć się nadmiaru płynu.
- Dymkę obierz i bardzo drobno posiekaj. W misce wymieszaj pomidora ze szczypiorkiem, musztardą i sosem Perrins. Dopraw do smaku.
- Do podania użyj pierścienia do gotowania i napełnij go tatarem z pomidorów.
- Udekoruj zielonymi kiełkami.
Smacznego!
Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy. Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube. |