Wytrawny omlet z cukinią – coś dla wymagających smakoszy!

omlet z cukinią - fot. CuTE

Okazuje się, że omlety też mogą być wytrawne i wyszukane. Akurat ten przepis na wytrawny omlet z cukinią to jeden z tych, obok których nie można przejść obojętnie! 

Posłuchaj
00:00
11

Przepis na wytrawny omlet z cukinią

Składniki

  • 2 cukinie
  • 1 cebula (lub cebule szalotki)
  • 6 jajek
  • Oliwa z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • Pietruszka
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Cukinię dobrze umyj (nie obieraj) i pokrój w bardzo małe kwadraty.
  2. Posiekaj czosnek, cebulę i pietruszkę.
  3. Wszystkie pokrojone i posiekane składniki wrzuć na patelnię z odrobiną oliwy.
  4. Smaż przez 15 do 20 minut, aż cukinia zmięknie.
  5. Cukinię wyjmij i odcedź.
  6. Ubij jajka i dodaj do nich cukinię. Dopraw wszystko do smaku i odstaw na kilka minut.
  7. Wlej masę jajeczną do tej samej patelni, na której zrumieniła się cukinia.
  8. Nadaj omletowi pożądany kształt i gotowe!

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

To się przyda
Nawóz ekologiczny do warzyw – 1 kg | Target
Nawóz ekologiczny do warzyw – 1 kg | Target
Podłoże NATURAL+, ziemia do ziół i warzyw - 20 l
Podłoże NATURAL+, ziemia do ziół i warzyw - 20 l
Plonar Active do warzyw i owoców – ekologiczny nawóz granulowany – 1 kg Ekodarpol
Plonar Active do warzyw i owoców – ekologiczny nawóz granulowany – 1 kg Ekodarpol

☺️ Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera. Odwiedź nas na Facebooku, Instagramie, Pintereście, YouTube oraz na forum ogrodniczym. Zajrzyj także do naszego sklepu ogrodniczego.

Tematy
Powiązane artykuły
Prezentownik 2025. Ponad 40 pomysłów na upominki nie tylko dla ogrodników
Nowe treści z tej kategorii
Komentarze

Darmowy program
Projektowanie Ogrodu
wypróbuj online
Projektowanie ogrodu
Tagi
Sprawdź, co dziś czytają inni
Polecamy