Jajecznica z bakłażanem – zdrowe i smaczne śniadanie!

jajecznica z bakłażanem - fot. CuTE

Jajecznica z bakłażanem to przepis, który spodoba się każdemu miłośnikowi pożywnych posiłków. Nic tak nie syci i nie dodaje energii, jak zdrowe, smaczne i wyszukane śniadanie!

Posłuchaj
00:00
Najnowszy numer
Gardeners' World - Edycja Polska Gardeners' World - Edycja Polska
przejrzyj
Gardeners' World - Edycja Polska

Przepis na jajecznicę z bakłażanem 

Składniki 

  • 3 jajka
  • 1 duży bakłażan
  • 200g szynki peklowanej z tacos
  • Pieprz
  • Sól
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie 

  1. Bakłażana pokrój w plastry i włóż do miski z gorącą wodą na około 10-15 minut, aby zniknęła goryczka.
  2. Następnie pokrój w kostkę i usmaż na oliwie i pieprzu.
  3. Gdy wszystko jest już prawie gotowe, dodaj szynkę i mieszaj przez kilka minut.
  4. Ubij jajka i dodaj na patelnię na małym ogniu. Mieszaj, aż zacznie się ścinać i będzie gotowe.
  5. Jajecznicę możesz podać z kilkoma grzankami chleba.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

 


Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera. Zajrzyj do naszego sklepu internetowego, dołącz do dyskusji na forum ogrodniczym i wypróbuj aplikację do projektowania ogrodu.

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Powiązane rośliny

Bakłażan / Psianka podłużna Solanum melongena

Warsaw Garden Expo 2025 – to tu 18-20 lutego spotkają się miłośnicy roślin i profesjonaliści
Komentarze

Zobacz nasz
Sklep ogrodniczy
sprawdź ofertę
Sklep Zielony Ogródek
Bestsellery
Tagi
Najnowsze treści