Logo
Logo

Jajecznica z bakłażanem – zdrowe i smaczne śniadanie!

Jajecznica z bakłażanem to przepis, który spodoba się każdemu miłośnikowi pożywnych posiłków. Nic tak nie syci i nie dodaje energii, jak zdrowe, smaczne i wyszukane śniadanie!

Przepis na jajecznicę z bakłażanem 

Składniki 

  • 3 jajka
  • 1 duży bakłażan
  • 200g szynki peklowanej z tacos
  • Pieprz
  • Sól
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie 

  1. Bakłażana pokrój w plastry i włóż do miski z gorącą wodą na około 10-15 minut, aby zniknęła goryczka.
  2. Następnie pokrój w kostkę i usmaż na oliwie i pieprzu.
  3. Gdy wszystko jest już prawie gotowe, dodaj szynkę i mieszaj przez kilka minut.
  4. Ubij jajka i dodaj na patelnię na małym ogniu. Mieszaj, aż zacznie się ścinać i będzie gotowe.
  5. Jajecznicę możesz podać z kilkoma grzankami chleba.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

 

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (19)
Powiązane rośliny

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl