Przepis na jajecznicę z bakłażanem
Składniki
- 3 jajka
- 1 duży bakłażan
- 200g szynki peklowanej z tacos
- Pieprz
- Sól
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie
- Bakłażana pokrój w plastry i włóż do miski z gorącą wodą na około 10-15 minut, aby zniknęła goryczka.
- Następnie pokrój w kostkę i usmaż na oliwie i pieprzu.
- Gdy wszystko jest już prawie gotowe, dodaj szynkę i mieszaj przez kilka minut.
- Ubij jajka i dodaj na patelnię na małym ogniu. Mieszaj, aż zacznie się ścinać i będzie gotowe.
- Jajecznicę możesz podać z kilkoma grzankami chleba.
Smacznego!
Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy. Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube. |