Przepis na pesto z jarmużu
Składniki
50 g świeżego jarmużu 1 opakowanie Sosu sałatkowego Koperkowo-ziołowego z gorczycą Knorr 3 pomidory suszone 1 ząbek czosnku 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr 2 łyżki orzeszków piniowych 15 g parmezanu lub innego twardego sera 60 ml oliwy z suszonych pomidorów 1 cytryna
Przygotowanie
- Odetnij z liści jarmużu zgrubiałe łodygi.
- Pokrój pomidory na drobne kawałki, posiekaj czosnek i zetrzyj na tarce ser.
- Orzechy upraż na gorącej suchej patelni.
- Wrzuć wszystkie rozdrobnione składniki do kielicha blendera, wsyp orzeszki, wlej oliwę oraz sok z cytryny.
- Zmiksuj całość na gładką masę.
- Na koniec dodaj opakowanie Sosu sałatkowego Koperkowo-ziołowego z gorczycą Knorr i wymieszaj z pastą.
- Jeśli gęstość pesto będzie zbyt duża, możesz wlać do niego odrobinę oliwy.
Smacznego!
Źródło: Knorr