Logo
Logo

Pesto z jarmużu – idealna pasta do pieczywa!

Jarmużowe pesto kapitalnie pasuje do świeżego pieczywa, grzanek i zgrabnych tartinek. Jego przygotowanie zajmie Ci dosłownie 5 minut!

Przepis na pesto z jarmużu

Składniki

50 g świeżego jarmużu 1 opakowanie Sosu sałatkowego Koperkowo-ziołowego z gorczycą Knorr 3 pomidory suszone 1 ząbek czosnku 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr 2 łyżki orzeszków piniowych 15 g parmezanu lub innego twardego sera 60 ml oliwy z suszonych pomidorów 1 cytryna

Przygotowanie

  1. Odetnij z liści jarmużu zgrubiałe łodygi.
  2. Pokrój pomidory na drobne kawałki, posiekaj czosnek i zetrzyj na tarce ser.
  3. Orzechy upraż na gorącej suchej patelni.
  4. Wrzuć wszystkie rozdrobnione składniki do kielicha blendera, wsyp orzeszki, wlej oliwę oraz sok z cytryny.
  5. Zmiksuj całość na gładką masę.
  6. Na koniec dodaj opakowanie Sosu sałatkowego Koperkowo-ziołowego z gorczycą Knorr i wymieszaj z pastą.
  7. Jeśli gęstość pesto będzie zbyt duża, możesz wlać do niego odrobinę oliwy.

Smacznego!

Źródło: Knorr

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (2)
Powiązane rośliny

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl