Przepis na pastę z zielonego groszku
Składniki
- Szklanka zielonego groszku
- Ząbek czosnku
- Łyżka oliwy
- Łyżka tartego parmezanu, pieprz, szczypta chili
Przygotowanie
- Groszek ugotować do miękkości (około 5-8 minut), odcedzić na sicie i przelać lodowatą wodą by zachował apetyczny, zielony kolor.
- Włożyć do naczynia wraz z czosnkiem, oliwą, parmezanem, pieprzem i szczyptą chili.
- Zblendować na gładką masę.
Smacznego!
Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw
"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ |