Sztandarowym wiosennym śniadaniem ze składnikami prosto z własnego ogródka jest twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. To bardzo proste, szybkie do przygotowania i zdrowe danie, które sprawi, że ze zdwojoną siłą wybiegniemy pielęgnować nasz warzywnik!
Przepis na twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Składniki
- Ser twarogowy półtłusty 1 opakowanie ok. 200 g
- Mały jogurt naturalny ok. 150 g
- Pęczek rzodkiewki
- Pół pęczka szczypiorku
- Sól pieprz do smaku
Przygotowanie
- Twaróg połączyć z jogurtem i utrzeć na gładką masę.
- Dodać startą na dużych oczkach rzodkiewkę i siekany szczypiorek.
- Doprawić do smaku.
- Podawać z pieczywem, np. razowym.
Smacznego!
Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw
"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ |