Logo
Logo
Do góry

Łatwe i smaczne: Szpinak

Wysiane teraz (na jesieni), to łatwe w uprawie i wszechstronne warzywo dostarczy świeżych liści, którymi będziesz mógł się cieszyć aż do nastania zimy - mówi Pippa Greenwood.

Szpinak jest jednym z tych warzyw, z którymi wiele osób ma złe wspomnienia – być może dlatego, że jako dzieci byli zmuszani do jedzenia rozgotowanej papki. Jednak to smaczne i wszechstronne warzywo liściowe – można się nim cieszyć solo (w postaci surowej lub blanszowanej, delikatnie przyprawionej) albo jako składnikiem wielu dan gotowanych.

Samodzielnie uprawiany szpinak jest delikatny i soczysty (często ma maślany posmak) i pozostawia daleko w tyle ten paczkowany z supermarketów, który bywa twardy i szybko się psuje wewnątrz opakowania...

Pełen tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners' World Wrzesień-Październik 2015

To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (6)
100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników 2015

100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników

Odpowiadamy na trudne pytania

Budujemy Dom kwiecień 2021

Budujemy Dom

Czasopismo budowlane dla budujących dom i wykonawców

Gardeners' World Edycja Polska maj - czerwiec 2021

Gardeners' World Edycja Polska

Czasopismo ogrodnicze - najlepsze inspiracje i porady ogrodnicze

Czas na Wnętrze kwiecień 2021

Czas na Wnętrze

Magazyn wnętrzarski pełen inspiracji

Pakiet Gardeners' World Polska luty 2021

Pakiet Gardeners' World Polska

Już jest! Nowe wydanie Gardeners` World
Gardeners' World Edycja Polska maj - czerwiec 2021
Zamów z darmową dostawą do domu!