Logo
Logo
Do góry

Łatwe i smaczne: Szpinak

Wysiane teraz (na jesieni), to łatwe w uprawie i wszechstronne warzywo dostarczy świeżych liści, którymi będziesz mógł się cieszyć aż do nastania zimy - mówi Pippa Greenwood.

Szpinak jest jednym z tych warzyw, z którymi wiele osób ma złe wspomnienia – być może dlatego, że jako dzieci byli zmuszani do jedzenia rozgotowanej papki. Jednak to smaczne i wszechstronne warzywo liściowe – można się nim cieszyć solo (w postaci surowej lub blanszowanej, delikatnie przyprawionej) albo jako składnikiem wielu dan gotowanych.

Samodzielnie uprawiany szpinak jest delikatny i soczysty (często ma maślany posmak) i pozostawia daleko w tyle ten paczkowany z supermarketów, który bywa twardy i szybko się psuje wewnątrz opakowania...

Pełen tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners' World Wrzesień-Październik 2015

To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (6)
100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników 2015

100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników

Odpowiadamy na trudne pytania

Budujemy Dom czerwiec 2020

Budujemy Dom

Dla budujących dom i wykonawców

Gardeners' World Edycja Polska kwiecień 2020

Gardeners' World Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady ogrodnicze

Czas na Wnętrze lipiec - sierpień 2020

Czas na Wnętrze

Od inspiracji do realizacji

Pakiet Gardeners' World Polska maj 2020

Pakiet Gardeners' World Polska

Najpopularniejszy magazyn ogrodniczy na Świecie!
Gardeners' World Edycja Polska kwiecień 2020
Zamów z darmową dostawą do domu!