Logo
Logo
Do góry

Łatwe i smaczne: Szpinak

Wysiane teraz (na jesieni), to łatwe w uprawie i wszechstronne warzywo dostarczy świeżych liści, którymi będziesz mógł się cieszyć aż do nastania zimy - mówi Pippa Greenwood.

Szpinak jest jednym z tych warzyw, z którymi wiele osób ma złe wspomnienia – być może dlatego, że jako dzieci byli zmuszani do jedzenia rozgotowanej papki. Jednak to smaczne i wszechstronne warzywo liściowe – można się nim cieszyć solo (w postaci surowej lub blanszowanej, delikatnie przyprawionej) albo jako składnikiem wielu dan gotowanych.

Samodzielnie uprawiany szpinak jest delikatny i soczysty (często ma maślany posmak) i pozostawia daleko w tyle ten paczkowany z supermarketów, który bywa twardy i szybko się psuje wewnątrz opakowania...

Pełen tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners' World Wrzesień-Październik 2015

To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (6)
100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników 2015

100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników

Odpowiadamy na trudne pytania

Budujemy Dom listopad - grudzień 2020

Budujemy Dom

Czasopismo budowlane dla budujących dom i wykonawców

Gardeners' World Edycja Polska styczeń - luty 2021

Gardeners' World Edycja Polska

Czasopismo ogrodnicze - najlepsze inspiracje i porady ogrodnicze

Czas na Wnętrze grudzień 2020 - styczeń 2021

Czas na Wnętrze

Magazyn wnętrzarski pełen inspiracji

Pakiet Gardeners' World Polska maj 2020

Pakiet Gardeners' World Polska

Wydanie specjalne: Własne Uprawy. Już dostępne!