Przepis na kotlety z buraka
Składniki
- 1 ugotowany burak
- ½ puszki czerwonej fasoli
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki oleju
- odrobina cynamonu, chili, pieprzu i ziaren sezamu
Przygotowanie
- Buraka ścieramy na tarce, fasolę rozgniatamy widelcem i łączymy z burakami.
- Dodajemy posiekaną drobno cebulkę i czosnek oraz ziarna sezamu i olej.
- Doprawiamy do smaku cynamonem, chili, sosem sojowym i pieprzem.
- Zaletą takich burgerów jest to, że bez obaw możemy próbować masy w trakcie przygotowywania. Kiedy masa będzie już odpowiednio doprawiona, dodajemy mąkę. Dokładnie mieszamy i formujemy kotlety.
- Smażymy po kilka minut z każdej strony.
Smacznego!
Źródło: Sandra