Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem – spróbuj się jej oprzeć!

Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem fot. Delecta

Dla osób, które lubią kwaśno-słodkie smaki, mamy coś specjalnego. Połączenie rabarbaru z truskawkami stworzy idealnie letni i świeży smak, któremu nie będziecie mogli się oprzeć!

Posłuchaj
00:00
37

Przepis na konfiturę truskawkowo-rabarbarową z cynamonem

Składniki

  • 600 g truskawek
  • 400 g rabarbaru
  • 1 opakowanie cukru żelującego
  • 4 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

  1. Aby przygotować konfiturę, należy obrać rabarbar i pokroić go na kawałki (około 1 cm).
  2. Następnie, dusimy go z dodatkiem cynamonu przez około 15 minut w garnku z grubym dnem, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
  3. Później zajmujemy się truskawkami – myjemy je, oczyszczamy z szypułek, kroimy w ćwiartki i mieszamy z rabarbarem.
  4. Do naszego miksu owocowego dodajemy cukier żelujący i podgrzewamy całość, ciągle mieszając, aż masa się zagotuje.
  5. Owoce gotujemy przez około 3 minuty, a następnie wlewamy masę do wyparzonych słoików.
  6. Jak wystygnie możemy cieszyć się cudownym smakiem konfitury, kiedy tylko przyjdzie nam na to ochota!

Smacznego!

Źródło: Delecta


Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera i obserwuj nas w Google News.

Redakcja poleca
Preparat do śmietników – spray 2w1 – 500 ml Bros
Preparat do śmietników – spray 2w1 – 500 ml Bros
Granulat na szczury – 150 g Target
Granulat na szczury – 150 g Target
Obserwuj
Tematy
Naturalne nawożenie roślin ozdobnych. Ten minerał działa jak "gąbka"
Komentarze

Tagi
Najnowsze treści