Surówka z dynią i kolendrą – idealny dodatek do obiadu!
Posłuchaj tego artykułu
00:00
Pyszny posiłek przy niedużych nakładach pracy – o to chodzi! Chcecie ograniczyć czas spędzany w kuchni do minimum? W sałatkach dynię można jeść na surowo. Stworzy ona udaną kompozycję z rukolą, roszponką, pomidorkami koktajlowymi, kolorową papryką i czerwoną cebulą. Ukoronowaniem dania niech będą orzechy włoskie albo laskowe oraz kiełki, szczególnie polecamy słonecznikowe. Miłośnicy prostych, ale aromatycznych dań będą zachwyceni sałatką z dynią i kolendrą.
Przepis na surówkę z dynią i kolendrą
Składniki
- 500 g dyni
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego Knorr
- 1 pęczek natki kolendry
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki wody
Przygotowanie
- Obierz dynię i wydrąż z niej środek wraz z pestkami.
- Pozostały miąższ zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Przyrządź Sos sałatkowy paprykowo-ziołowego Knorr według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu, dodając do niego trzy łyżki wody oraz trzy łyżki oliwy z oliwek.
- Posiekaj natkę kolendry i dodaj ją do startej dyni.
- Całość dokładnie wymieszaj z przygotowanym sosem.
Smacznego!
Źródło: Knorr
Tagi
Komentarze