Łatwe i smaczne: Kapusta stożkowa
Wysiej jej nasiona w lipcu, a wczesną wiosną przyszłego roku - kiedy to zimowe zapasy będą dobiegać końca - będziesz się cieszyć dorodnymi plonami tego smacznego warzywa.


Sądzisz, że kapusta to nic odkrywczego? Czas to zmienić. Tryskająca świeżością faktura i zaskakująco słodki, aromatyczny smak kapusty stożkowej z własnego ogródka pozwoli ci pozbyć się wszelkich wspomnień związanych z tym warzywem, które możesz mieć z czasów mało apetycznych szkolnych obiadów.
Co więcej, jeśli wysiejesz jej nasiona w lipcu, zyskasz świeże zbiory na przednówku – to taka sprytna sztuczka na czas, kiedy warzywa z zimowych zbiorów właśnie się kończą, a wykopanie letnich jeszcze wciąż przed tobą...
Pełen tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners' World Lipiec-Sierpień 2015