Logo
Logo
1
Do góry
Artykuł na: minutę

Karczochy marynowane w białym occie

Wypróbuj prosty przepis na karczochy marynowane w białym occie, które można jeść zarówno samodzielnie, jak i wykorzystać w formie dodatku do wielu potraw. Palce lizać!

Przepis na marynowane karczochy

Składniki

  • 4 karczochy
  • 4 łyżeczki białego octu
  • 6 łyżeczek oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 pietruszka
  • 1 szczypta pieprzu czarnego mielonego
  • 1 cytryna

Przygotowanie

  1. Na początku przygotuj zalewę z oliwy, pieprzu, octu oraz pokrojonej w plasterki cebuli i pietruszki.
  2. Zagotuj wodę i dodaj do niej wyciśnięty sok z cytryny.
  3. Obierz karczochy, usuwając z nich twarde listki. Umyj i dodaj karczochy do gotującej się wody.
  4. Gotuj przez pół godziny. Po tym czasie ostudź karczochy, a następnie przedziel je na pół i oczyść środek.
  5. Włóż karczochy do naczynia i zalej przygotowaną wcześniej zalewą.
  6. Odstaw całość do lodówki na 30 minut.

Smacznego!

Źródło: Knorr


Warto przeczytać
TEMAT NA CZASIE
Zimowe prace ogrodowe | Rok w ogrodzie z marką Fiskars
TEMAT NA CZASIE
Zimowe prace ogrodowe | Rok w ogrodzie z marką Fiskars
Zima to dla większości roślin okres spoczynku przed nowym sezonem, ale dla nas ogrodników to nie czas na odpoczynek, lecz doskonały moment na...

Komentarze

Powiązane rośliny
Powiązane artykuły
To Cię zainteresuje
Popularne rośliny
PTAKI
Na czasie
PTAKI
Zobacz więcej
Polecane
Nowości
Promocje
Serwisy partnerskie
Dom i wnętrze
Twoja strona ogrodu
Najpopularniejszy magazyn ogrodniczy na Świecie!
Gardeners' World Edycja Polska styczeń - luty 2021
Zamów z darmową dostawą do domu!