Logo
Logo

Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy

Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy to świetny sposób na danie obiadowe, w którym królują owoce. Jeśli jesteście fanami malin, truskawek i borówek i do tej pory myśleliście, że możecie je jeść tylko w deserach, byliście w ogromnym błędzie! 

Przepis na owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy

Czas przygotowania: 15 min

Składniki 

  • 100 g malin
  • 100 g truskawek
  • 100 g borówek
  • 200 g makaronu kukurydzianego świderki
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • listki mięty
  • miód do smaku

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  2. Maliny i truskawki rozgniatamy widelcem, dosładzamy miodem do smaku.
  3. Odcedzony makaron wkładamy do miseczki, polewamy musem owocowym, dodajemy borówki i kleks jogurtu - mieszamy.
  4. Dekorujemy listkami mięty. Obok talerza obowiązkowo woda z mrożonymi owocami.

Smacznego!

Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, kampania „Czas na polskie superowoce! Edycja III"

Tagi
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (3)
 

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl