Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy

Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy

Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy to świetny sposób na danie obiadowe, w którym królują owoce. Jeśli jesteście fanami malin, truskawek i borówek i do tej pory myśleliście, że możecie je jeść tylko w deserach, byliście w ogromnym błędzie! 

Posłuchaj
00:00
17

Przepis na owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy

Czas przygotowania: 15 min

Składniki 

  • 100 g malin
  • 100 g truskawek
  • 100 g borówek
  • 200 g makaronu kukurydzianego świderki
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • listki mięty
  • miód do smaku

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  2. Maliny i truskawki rozgniatamy widelcem, dosładzamy miodem do smaku.
  3. Odcedzony makaron wkładamy do miseczki, polewamy musem owocowym, dodajemy borówki i kleks jogurtu - mieszamy.
  4. Dekorujemy listkami mięty. Obok talerza obowiązkowo woda z mrożonymi owocami.

Smacznego!

Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, kampania „Czas na polskie superowoce! Edycja III"

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Ciesielska czy rozłupująca? Jaka siekiera do ogrodu?
Komentarze

Ciesielska czy rozłupująca? Jaka siekiera do ogrodu?
To się przyda
Tagi
Najnowsze treści