Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy

Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy

Owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy to świetny sposób na danie obiadowe, w którym królują owoce. Jeśli jesteście fanami malin, truskawek i borówek i do tej pory myśleliście, że możecie je jeść tylko w deserach, byliście w ogromnym błędzie! 

Posłuchaj
00:00
Najnowszy numer
Gardeners' World - Edycja Polska Gardeners' World - Edycja Polska
przejrzyj
Gardeners' World - Edycja Polska
17

Przepis na owocowy makaron bezglutenowy jak u mamy

Czas przygotowania: 15 min

Składniki 

  • 100 g malin
  • 100 g truskawek
  • 100 g borówek
  • 200 g makaronu kukurydzianego świderki
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • listki mięty
  • miód do smaku

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  2. Maliny i truskawki rozgniatamy widelcem, dosładzamy miodem do smaku.
  3. Odcedzony makaron wkładamy do miseczki, polewamy musem owocowym, dodajemy borówki i kleks jogurtu - mieszamy.
  4. Dekorujemy listkami mięty. Obok talerza obowiązkowo woda z mrożonymi owocami.

Smacznego!

Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, kampania „Czas na polskie superowoce! Edycja III"


Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera. Zajrzyj do naszego sklepu internetowego, dołącz do dyskusji na forum ogrodniczym i wypróbuj aplikację do projektowania ogrodu.

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Warsaw Garden Expo 2025 – to tu 18-20 lutego spotkają się miłośnicy roślin i profesjonaliści
Komentarze

Darmowy program
Projektowanie Ogrodu
wypróbuj online
Projektowanie ogrodu
Bestsellery
Tagi
Najnowsze treści