Grillowany boczek z brzoskwinią – szybka, pyszna, idealna przekąska!

Przepis na grillowane brzoskwinie owijane boczkiem

Każde przyjęcie warto zacząć od przystawki. Może być prosta, ale przy tym powinna być bardzo zaskakująca. Wystarczy zestawić ze sobą dwa składniki, które wydawać by się mogło do siebie nie pasują, a jednak! Grillowany boczek idealnie komponuje się ze słodką brzoskwinią. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości, ten przepis jest dla Ciebie.

Posłuchaj
00:00
Najnowszy numer
Gardeners' World - Edycja Polska Gardeners' World - Edycja Polska
przejrzyj
Gardeners' World - Edycja Polska
1

Przepis na grillowane brzoskwinie owijane boczkiem

Składniki

  • 3 brzoskwinie
  • 24 plasterki cienkiego boczku
  • ocet balsamiczny do polania (gęsty np. pomarańczowy)

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie myjemy i suszymy. Kroimy na 8 części. Każdy kawałek brzoskwini owijamy plastrem boczku.
  2. Patelnię grillową rozgrzewamy i układamy zawijane brzoskwinie w boczku.
  3. Opiekamy z każdej strony na rumiano.
  4. Następnie polewamy octem balsamicznym.

Smacznego!

Źródło: SM Mlekpol


Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera. Zajrzyj do naszego sklepu internetowego, dołącz do dyskusji na forum ogrodniczym i wypróbuj aplikację do projektowania ogrodu.

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Powiązane rośliny

Brzoskwinia zwyczajna Prunus persica

Warsaw Garden Expo 2025 – to tu 18-20 lutego spotkają się miłośnicy roślin i profesjonaliści
Komentarze

Darmowy program
Projektowanie Ogrodu
wypróbuj online
Projektowanie ogrodu
Bestsellery
Tagi
Najnowsze treści