Grillowany boczek z brzoskwinią – szybka, pyszna, idealna przekąska!
Posłuchaj tego artykułu
00:00
Każde przyjęcie warto zacząć od przystawki. Może być prosta, ale przy tym powinna być bardzo zaskakująca. Wystarczy zestawić ze sobą dwa składniki, które wydawać by się mogło do siebie nie pasują, a jednak! Grillowany boczek idealnie komponuje się ze słodką brzoskwinią. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości, ten przepis jest dla Ciebie.
Przepis na grillowane brzoskwinie owijane boczkiem
Składniki
- 3 brzoskwinie
- 24 plasterki cienkiego boczku
- ocet balsamiczny do polania (gęsty np. pomarańczowy)
Przygotowanie
- Brzoskwinie myjemy i suszymy. Kroimy na 8 części. Każdy kawałek brzoskwini owijamy plastrem boczku.
- Patelnię grillową rozgrzewamy i układamy zawijane brzoskwinie w boczku.
- Opiekamy z każdej strony na rumiano.
- Następnie polewamy octem balsamicznym.
Smacznego!
Źródło: SM Mlekpol
Tagi
Komentarze