Carpaccio z ogórka – wyśmienita kolacja dla dwojga!

carpaccio z ogórka - fot. CuTE

Carpaccio z ogórka to patent na lekką kolację albo zdrową przekąskę. Przygotowanie potrwa zaledwie kilka minut, a efekt przejdzie wasze najśmielsze oczekiwania! 

Posłuchaj
00:00
Najnowszy numer
Gardeners' World - Edycja Polska Gardeners' World - Edycja Polska
przejrzyj
Gardeners' World - Edycja Polska
11

Przepis na carpaccio z ogórka 

Składniki

  • 2 ogórki
  • 1 rzodkiewka
  • Ser ricotta
  • Szczypiorek
  • Miód ekologiczny
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Najpierw pokrój ogórek i rzodkiewkę w bardzo cienkie plasterki. 
  2. Następnie połóż plastry na talerz i posyp je serem Ricotta i szczypiorkiem.
  3. Podgrzej dwie łyżki miodu, a następnie wymieszaj z oliwą z oliwek.
  4. Ogórki posmaruj mieszanką miodu i dopraw solą i pieprzem.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.


Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera. Zajrzyj do naszego sklepu internetowego, dołącz do dyskusji na forum ogrodniczym i wypróbuj aplikację do projektowania ogrodu.

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Warsaw Garden Expo 2025 – to tu 18-20 lutego spotkają się miłośnicy roślin i profesjonaliści
Komentarze

Darmowy program
Projektowanie Ogrodu
wypróbuj online
Projektowanie ogrodu
Bestsellery
Tagi
Najnowsze treści