Logo
Logo

Carpaccio z ogórka – wyśmienita kolacja dla dwojga!

Carpaccio z ogórka to patent na lekką kolację albo zdrową przekąskę. Przygotowanie potrwa zaledwie kilka minut, a efekt przejdzie wasze najśmielsze oczekiwania! 

Przepis na carpaccio z ogórka 

Składniki

  • 2 ogórki
  • 1 rzodkiewka
  • Ser ricotta
  • Szczypiorek
  • Miód ekologiczny
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Najpierw pokrój ogórek i rzodkiewkę w bardzo cienkie plasterki. 
  2. Następnie połóż plastry na talerz i posyp je serem Ricotta i szczypiorkiem.
  3. Podgrzej dwie łyżki miodu, a następnie wymieszaj z oliwą z oliwek.
  4. Ogórki posmaruj mieszanką miodu i dopraw solą i pieprzem.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (7)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl