Tartaletki z ogórkiem – smak orzeźwienia!

tartaletki z ogórkiem - fot CuTE

Kiedy rozpoczyna się sezon wiosenno–letni z utęsknieniem wracamy do lekkich dań z sezonowych warzyw i owoców. O takiej porze roku doskonale sprawdzi się przepis na tartaletki z ogórkiem! 

Posłuchaj
00:00
10

Przepis na tartaletki z ogórkiem 

Składniki

  • 1 ogórek
  • 1 łyżka grubej soli
  • 100 g twarogu
  • 100 g sera ricotta
  • 4 listki mięty
  • 4 gotowe spody tartaletek (średnica 6 cm)

Przygotowanie

  1. Ogórka obierz i posiekaj w paski obieraczką. Posyp grubą solą i odstaw na około piętnaście minut. Dobrze spłucz i osusz na chłonnym papierze.
  2. Wymieszaj twarożek, paski ogórka i drobno posiekaną miętę. Dopraw solą i pieprzem. 
  3. Ułóż kolejne warstwy twarożku ricotta i posiekanego twarogu ogórkowego na spody ciasta i wykończ twarogiem.
  4. Natychmiast podawaj!

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.


☺️ Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera. Odwiedź nas na Facebooku, Instagramie, Pintereście, YouTube oraz na naszym internetowym forum ogrodniczym.

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Najważniejszy zabieg na wiosnę? Tak błyskawicznie zagęścisz, odżywisz i zazielenisz trawnik po zimie
Komentarze

Tagi
Najnowsze treści