Przepis na tartaletki z ogórkiem
Składniki
- 1 ogórek
- 1 łyżka grubej soli
- 100 g twarogu
- 100 g sera ricotta
- 4 listki mięty
- 4 gotowe spody tartaletek (średnica 6 cm)
Przygotowanie
- Ogórka obierz i posiekaj w paski obieraczką. Posyp grubą solą i odstaw na około piętnaście minut. Dobrze spłucz i osusz na chłonnym papierze.
- Wymieszaj twarożek, paski ogórka i drobno posiekaną miętę. Dopraw solą i pieprzem.
- Ułóż kolejne warstwy twarożku ricotta i posiekanego twarogu ogórkowego na spody ciasta i wykończ twarogiem.
- Natychmiast podawaj!
Smacznego!
Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy. Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube. |