Logo
Logo

Zupa krem z melona na zimno – owocowy przysmak dla fanów zup!

Zupa krem z melona na zimno przyda się w upalne letnie dni. Pokocha ją każdy, kto nie wyobraża sobie dnia bez owoców i pożywnej zupy! 

Przepis na zupę krem z melona na zimno 

Składniki

  • 1 melon 
  • 1 duża cebula
  • 1 jogurt naturalny
  • 125 ml płynnej śmietany
  • 500 ml bulionu z kurczaka

Przygotowanie 

  1. Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na patelni z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, nie przyrumieniając.
  2. Jak tylko cebula będzie szklista, dodaj bulion z kurczaka, a następnie posiekany melon. Gotuj przez około 25 minut.
  3. Zmiel mikserem i dodaj jogurt oraz śmietanę, dobrze mieszając, aż uzyskasz kremową i gładką zupę.
  4. Podawaj na zimno.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (9)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl