Krem z borowików na winie – pyszny przepis na (nie)typową zupę grzybową!
Posłuchaj tego artykułu
00:00
Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Wypróbujcie koniecznie krem z borowików na winie, czyli prostą, szybką, ale wykwintną zupę grzybową.
Przepis na zupę grzybową: krem z borowików na winie
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba osób: 4
Składniki
- 5 dag suszonych borowików
- 1 opakowanie Kremowej zupy borowikowej Knorr
- 0,5 szklanki białego wina
- 3 łyżki śmietany kremówki
- 250 g ugotowanego makaronu typu wstążki
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- 500 ml wody
Przygotowanie
- Sposób przygotowania: Borowiki ugotuj w wodzie, a następnie pokrój je na kawałki.
- Na wywarze powstałym z gotowania grzybów przyrządź Kremową zupę borowikową Knorr.
- Do całości dolej wino i gotuj razem jeszcze przez 10 minut. Na koniec dodaj do zupy śmietankę.
- Zupę serwuj z ugotowanym wcześniej makaronem i posypaną natką pietruszki.
Smacznego!
Źródło: Knorr
TEMATY NA CZASIE
Tagi
Komentarze