Krem z borowików na winie – pyszny przepis na (nie)typową zupę grzybową!

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Wypróbujcie koniecznie krem z borowików na winie, czyli prostą, szybką, ale wykwintną zupę grzybową.

Posłuchaj
00:00
41

Przepis na zupę grzybową: krem z borowików na winie

Czas przygotowania: 30 minut
Liczba osób: 4

Składniki

  • 5 dag suszonych borowików
  • 1 opakowanie Kremowej zupy borowikowej Knorr
  • 0,5 szklanki białego wina
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • 250 g ugotowanego makaronu typu wstążki
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 500 ml wody

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania: Borowiki ugotuj w wodzie, a następnie pokrój je na kawałki.
  2. Na wywarze powstałym z gotowania grzybów przyrządź Kremową zupę borowikową Knorr.
  3. Do całości dolej wino i gotuj razem jeszcze przez 10 minut. Na koniec dodaj do zupy śmietankę.
  4. Zupę serwuj z ugotowanym wcześniej makaronem i posypaną natką pietruszki.

Smacznego!

Źródło: Knorr

To się przyda
Zestaw do uprawy grzybów – Shii-take – 3 l Exotic Grow
Zestaw do uprawy grzybów – Shii-take – 3 l Exotic Grow
Zestaw do uprawy grzybów – Boczniak cytrynowy – 3 l Exotic Grow
Zestaw do uprawy grzybów – Boczniak cytrynowy – 3 l Exotic Grow
 Zestaw do uprawy grzybów – Pieczarka biała – 3 l Exotic Grow
Zestaw do uprawy grzybów – Pieczarka biała – 3 l Exotic Grow
Zestaw do uprawy grzybów – Pieczarka brązowa – 3 l Exotic Grow
Zestaw do uprawy grzybów – Pieczarka brązowa – 3 l Exotic Grow

☺️ Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera. Odwiedź nas na Facebooku, Instagramie, Pintereście, YouTube oraz na forum ogrodniczym. Zajrzyj także do naszego sklepu ogrodniczego.

Tematy
Powiązane artykuły
Prezentownik 2025. Ponad 40 pomysłów na upominki nie tylko dla ogrodników
Nowe treści z tej kategorii
Komentarze

Darmowy program
Projektowanie Ogrodu
wypróbuj online
Projektowanie ogrodu
Tagi
Sprawdź, co dziś czytają inni
Polecamy