Przepis na zupę grzybową: krem z borowików na winie
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba osób: 4
Składniki
- 5 dag suszonych borowików
- 1 opakowanie Kremowej zupy borowikowej Knorr
- 0,5 szklanki białego wina
- 3 łyżki śmietany kremówki
- 250 g ugotowanego makaronu typu wstążki
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- 500 ml wody
Przygotowanie
- Sposób przygotowania: Borowiki ugotuj w wodzie, a następnie pokrój je na kawałki.
- Na wywarze powstałym z gotowania grzybów przyrządź Kremową zupę borowikową Knorr.
- Do całości dolej wino i gotuj razem jeszcze przez 10 minut. Na koniec dodaj do zupy śmietankę.
- Zupę serwuj z ugotowanym wcześniej makaronem i posypaną natką pietruszki.
Smacznego!
Źródło: Knorr