Logo
Logo

Krem z borowików na winie – pyszny przepis na (nie)typową zupę grzybową!

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Wypróbujcie koniecznie krem z borowików na winie, czyli prostą, szybką, ale wykwintną zupę grzybową.

Przepis na zupę grzybową: krem z borowików na winie

Czas przygotowania: 30 minut
Liczba osób: 4

Składniki

  • 5 dag suszonych borowików
  • 1 opakowanie Kremowej zupy borowikowej Knorr
  • 0,5 szklanki białego wina
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • 250 g ugotowanego makaronu typu wstążki
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 500 ml wody

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania: Borowiki ugotuj w wodzie, a następnie pokrój je na kawałki.
  2. Na wywarze powstałym z gotowania grzybów przyrządź Kremową zupę borowikową Knorr.
  3. Do całości dolej wino i gotuj razem jeszcze przez 10 minut. Na koniec dodaj do zupy śmietankę.
  4. Zupę serwuj z ugotowanym wcześniej makaronem i posypaną natką pietruszki.

Smacznego!

Źródło: Knorr

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (6)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl