Przepis na apetyczną sałatkę z selera naciowego i rukoli
Składniki
- 400 g rukoli
- 1-2 kłącza selera naciowego
- 2 jabłka
- 50 g pestek dyni
- 1 marchewka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego Koperkowo-ziołowego Knorr
Przygotowanie
- Upraż pestki dyni na suchej patelni. Odstaw na bok.
- Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy Knorr połącz w naczyniu z trzema łyżkami wody oraz trzema łyżkami oliwy z oliwek.
- Obierz kłącze selera. W tym celu wyciągnij z łodygi włókniste nitki i pokrój je pod skosem w cienkie paseczki.
- Obierz marchewkę, a z jabłek powycinaj części nasienne.
- Składniki pokrój pod skosem, jak selera.
- Umyj rukolę i wsyp ją do miski. Do całości wrzuć marchewkę, seler, jabłka oraz uprażone pestki dyni.
- Sałatkę polej sosem i dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Źródło: Knorr