Przepis na grecką sałatkę z arbuza i sera Feta
Składniki
- 300 g miąższu z arbuza
- 1 opakowanie sera feta
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego Knorr
- 0,5 pęczka mięty
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 4 łyżki oleju z pestek winogron
- 10 g pistacji
- 3 łyżki wody
Przygotowanie
- Obierz i pokrój w grubą kostkę arbuza. W trakcie staraj się, usunąć jak najwięcej pestek ze środka. Kawałki owocu ułóż na talerzu.
- Fetę podziel na spore kawałki i połóż je na arbuzie.
- Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr, mieszając zawartość saszetki z trzema łyżkami wody oraz olejem.
- Przyrządzonym sosem polej ser i arbuza. Całość skrop również octem balsamicznym.
- Gotową sałatkę posyp pistacjami oraz listkami mięty.
Smacznego!
Źródło: Knorr