Logo
Logo
11
Okazje
Artykuł na: 2-3 minuty

Papryka nadziewana warzywami i mięsem – przepis na warzywną ucztę!

Zależy Wam na kolorowych posiłkach, które dostarczą ciału wartościowego paliwa? Czas na warzywną ucztę! Spróbujcie koniecznie tego pysznego pomysły na nadziewane papryki!

 

Przepis na nadziewane papryki

Składniki

  • 1 opakowanie Fix Naturalnie Smaczne Spaghetti warzywne Knorr
  • 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 4 papryki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 cukinia
  • 200 ml wody
  • 3 łyżki oleju
  • 50 g ugotowanego ryżu

Przygotowanie

  1. Cukinie oraz cebulę pokrój w kosteczkę.
  2. Warzywa podsmaż na oleju wraz z posiekanym czosnkiem.
  3. Do warzyw dodaj startą marchewkę oraz mielone mięso.
  4. Całość wymieszaj i podsmażaj razem przez około 10 minut.
  5. Następnie do wszystkiego wsyp ugotowany ryż, wlej wodę oraz dodaj Fix Naturalnie Smaczne Spaghetti warzywne Knorr. Składniki starannie wymieszaj.
  6. Umyj papryki i z każdej odetnij wierzch, usuń pestki oraz białe włókna.
  7. Papryki nadziewaj farszem z mięsa i warzyw.
  8. Gotowe, włóż do naczynia żaroodpornego.
  9. Wierzch papryk przykryj odciętymi kapeluszami z warzyw.
  10. Danie zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.

Smacznego!

Źródło: Knorr

Dowiedz się więcej
 
To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (9)
Powiązane rośliny
Lista zakupów


Komentarze

NEWSLETTER
Zapisz się i odbierz darmowe e-wydanie magazynu Gardeners` World!
 
Twoja strona ogrodu