Przepis na warzywne Spring Rolls
Składniki
- pół małej główki czerwonej kapusty
- 10 arkuszy papieru ryżowego o średnicy 22 cm
- 5 rzodkiewek
- kilka gałązek świeżej kolendry
- świeży szpinak
- kalarepa
- marchewka
- żółta papryka
- ogórek gruntowy
- 90 g migdałów lekko solonych prażonych
🍂 Temat na czasie ▶ Czy Twój ogród jest już gotowy do jesieni? Te rzeczy przydadzą się bardziej, niż myślisz
Przygotowanie
- Czerwoną kapustę siekamy, rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki, a marchewkę, paprykę, ogórka i kalarepę w niewielkie słupki. Kolendrę niedbale siekamy.
- Do szerokiego, głębokiego półmiska wlewamy gorącą wodę. Moczymy w niej przez chwilę arkusz papieru ryżowego do momentu, aż zmięknie, następnie rozkładamy go na drewnianej desce.
- Na papierze rozkładamy kilka liści szpinaku, kapustę, paprykę, marchewkę, rzodkiewkę, ogórka, kolendrę oraz kilka solonych migdałów.
- Prawy oraz lewy bok papieru ryżowego składamy do środka, następnie zwijamy go od dołu ku górze. Powtarzamy z kolejnymi arkuszami.
- Spring rollsy jemy, maczając w ulubionym sosie.
Smacznego!
Źródło: Bakalland
 
                 
 
                     
                     
                     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Pelargonie
                    Pelargonie                 Prezenty
                    Prezenty                 Insekty domowe
                    Insekty domowe                 Rośliny doniczkowe
                    Rośliny doniczkowe                 Domowe nalewki
                    Domowe nalewki                 Owoce
                    Owoce                 Warzywa
                    Warzywa                 Zioła
                    Zioła                 Kaktusy i sukulenty
                    Kaktusy i sukulenty                 
                     
                     
                     
                     
                    