Przepis na sałatkę z kurczakiem, jabłkiem i bakaliami
Składniki
- podwójna pierś z kurczaka
- 3 jabłka
- 100 g żurawiny
- 70 g orzechów nerkowca
- łyżka sosu sojowego
- mały kubeczek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki miodu (np. wielokwiatowego)
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i zamarynuj w sosie sojowym na godzinę.
- Po tym czasie usmaż kurczaka na łyżce oliwy z oliwek.
- Jabłka pokrój w kostkę, wcześniej wykrawając gniazda nasienne.
- Jogurt połącz z solą i pieprzem.
- Usmażoną pierś z kurczaka przerzuć do miski, następnie jabłka, orzechy nerkowca, żurawinę, jogurt naturalny oraz miód. Całość dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Źródło: Bakalland