Przepis na fasolkę szparagową z bułką tartą
Składniki
- 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki bułki tartej
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
- Fasolkę opłukać i odciąć końce. Ugotować na parze.
- W rondlu rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, zrumienić.
- Fasolkę wykładać na talerz, okrasić bułka tartą, doprawić do smaku.
Smacznego!
Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw
"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ |