Fasolka szparagowa z bułką tartą – lekkie i pożywne danie!

Fasolka szparagowa z bułka tarta

Fasolka szparagowa z bułką tartą  to świetny pomysł na obiad, który zadowoli największych łasuchów. Jeśli chcecie przyrządzić coś, co będzie pożywne, ale jednocześnie lekkie, musicie wypróbować ten przepis!

Posłuchaj
00:00
5

Przepis na fasolkę szparagową z bułką tartą  

Składniki

  • 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki bułki tartej
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Fasolkę opłukać i odciąć końce. Ugotować na parze.
  2. W rondlu rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, zrumienić.
  3. Fasolkę wykładać na talerz, okrasić bułka tartą, doprawić do smaku.

Smacznego!

Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw

Logo - Kampania MOC POLSKICH WARZYW

"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski.

Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ

 

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Sekrety pięknych storczyków. Eksperci radzą, jakie produkty wybrać do codziennej pielęgnacji
Komentarze

Sekrety pięknych storczyków. Eksperci radzą, jakie produkty wybrać do codziennej pielęgnacji
To się przyda
Tagi
Najnowsze treści