Logo
Logo

Kaszotto z indykiem, fasolką szparagową i pieczarkami – obiad idealny!

Kaszotto z indykiem, fasolką szparagową i pieczarkami to propozycja na obiad dla fanów zdrowego odżywiania, którzy lubią połączenie warzyw z mięsem i aromatycznymi przyprawami. 

Przepis na kaszotto z indykiem, fasolką szparagową i pieczarkami

Składniki 

  • 1 cebula
  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • 400 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej)
  • 250 g pieczarek
  • 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 250 g mielonego mięsa z indyka
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • natka pietruszki lub szczypiorek do posypania

Przygotowanie

  1. Na dużej patelni rozgrzej olej roślinny. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki pokrojone na plasterki.
  2. Smaż mieszając od czasu do czasu przez ok. 10 minut, aż cebula zmięknie a pieczarki stracą na objętości.
  3. Dodaj mięso z indyka, dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskim i smaż mieszając, aż mięso zmieni kolor.
  4. Dodaj kaszę gryczaną i smaż jeszcze 1 minutę. Wlej bulion i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Po 10 minutach dodaj fasolkę szparagową. Na koniec wymieszaj.
  5. Podawaj posypane natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Smacznego!

Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw

Logo - Kampania MOC POLSKICH WARZYW

"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski.

Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (5)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl