Przepis na zapiekany budyń z malinami i kruszonką z musli
Składniki
- 1 opakowanie budyniu instant o smaku waniliowym
- 175 ml wrzątku
- 6 łyżek malin
- 4 łyżki musli
- 3 łyżeczki masła lub oleju kokosowego
Przygotowanie
- Na początku nagrzewamy piekarnik do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
- Przygotowujemy ceramiczne miseczki i smarujemy je masłem.
- Budyń zalewamy wrzątkiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie rozkładamy do kokilek. Na wierzchu układamy maliny.
- Masło lub olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z musli. Tak przygotowaną masą zakrywamy maliny.
- Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie odczekujemy chwilę do wystygnięcia i serwujemy gościom.
Smacznego!
Źródło: Delecta