Zapiekany budyń z malinami i kruszonką z chrupiącym musli

zapiekany budyń z malinami

Kruszonka, budyń i maliny. Czy coś jeszcze jest potrzebne do deseru idealnego? Chyba mamy wszystko. Sprawdź ten przepis! To bardzo łatwy i szybki deser to idealne rozwiązanie na niezapowiedziane wizyty, jak i gorszy dzień.

Posłuchaj
00:00
11

Przepis na zapiekany budyń z malinami i kruszonką z musli

Składniki

  • 1 opakowanie budyniu instant o smaku waniliowym
  • 175 ml wrzątku
  • 6 łyżek malin
  • 4 łyżki musli 
  • 3 łyżeczki masła lub oleju kokosowego

Przygotowanie

  1. Na początku nagrzewamy piekarnik do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Przygotowujemy ceramiczne miseczki i smarujemy je masłem.
  3. Budyń zalewamy wrzątkiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie rozkładamy do kokilek. Na wierzchu układamy maliny.
  4. Masło lub olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z musli. Tak przygotowaną masą zakrywamy maliny.
  5. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie odczekujemy chwilę do wystygnięcia i serwujemy gościom.

Smacznego!

Źródło: Delecta

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Sekrety pięknych storczyków. Eksperci radzą, jakie produkty wybrać do codziennej pielęgnacji
Komentarze

Ciesielska czy rozłupująca? Jaka siekiera do ogrodu?
To się przyda
Tagi
Najnowsze treści