Zapiekany budyń z malinami i kruszonką z chrupiącym musli

zapiekany budyń z malinami

Kruszonka, budyń i maliny. Czy coś jeszcze jest potrzebne do deseru idealnego? Chyba mamy wszystko. Sprawdź ten przepis! To bardzo łatwy i szybki deser to idealne rozwiązanie na niezapowiedziane wizyty, jak i gorszy dzień.

Posłuchaj
00:00
11

Przepis na zapiekany budyń z malinami i kruszonką z musli

Składniki

  • 1 opakowanie budyniu instant o smaku waniliowym
  • 175 ml wrzątku
  • 6 łyżek malin
  • 4 łyżki musli 
  • 3 łyżeczki masła lub oleju kokosowego

🟢 Ogrodowa lista zakupów: Co warto kupić w czerwcu? Polecamy: nawozy, preparaty, podłoża, dekoracje, narzędzia i książki

Przygotowanie

  1. Na początku nagrzewamy piekarnik do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Przygotowujemy ceramiczne miseczki i smarujemy je masłem.
  3. Budyń zalewamy wrzątkiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie rozkładamy do kokilek. Na wierzchu układamy maliny.
  4. Masło lub olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z musli. Tak przygotowaną masą zakrywamy maliny.
  5. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie odczekujemy chwilę do wystygnięcia i serwujemy gościom.

Smacznego!

Źródło: Delecta

Tematy
Powiązane artykuły
Lawa wulkaniczna w ogrodzie. Rozsyp raz i zapomnij o ściółkowaniu na kilka sezonów
Testujemy w naszym ogrodzie
Komentarze

Darmowy program
Projektowanie Ogrodu
wypróbuj online
Projektowanie ogrodu
Nasz sklep ogrodniczy
Tagi
Najnowsze treści