Zapiekany budyń z malinami i kruszonką z chrupiącym musli

zapiekany budyń z malinami

Kruszonka, budyń i maliny. Czy coś jeszcze jest potrzebne do deseru idealnego? Chyba mamy wszystko. Sprawdź ten przepis! To bardzo łatwy i szybki deser to idealne rozwiązanie na niezapowiedziane wizyty, jak i gorszy dzień.

Posłuchaj
00:00
11

Przepis na zapiekany budyń z malinami i kruszonką z musli

Składniki

  • 1 opakowanie budyniu instant o smaku waniliowym
  • 175 ml wrzątku
  • 6 łyżek malin
  • 4 łyżki musli 
  • 3 łyżeczki masła lub oleju kokosowego

🟢 Największe targi ogrodnicze w Polsce: Nowości roślinne, konkursy, kiermasze, wykłady i inspiracje. Zieleń to Życie 2025 już we wrześniu!

Przygotowanie

  1. Na początku nagrzewamy piekarnik do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Przygotowujemy ceramiczne miseczki i smarujemy je masłem.
  3. Budyń zalewamy wrzątkiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie rozkładamy do kokilek. Na wierzchu układamy maliny.
  4. Masło lub olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z musli. Tak przygotowaną masą zakrywamy maliny.
  5. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie odczekujemy chwilę do wystygnięcia i serwujemy gościom.

Smacznego!

Źródło: Delecta

Tematy
Powiązane artykuły
Markiza czy roleta? Która osłona zewnętrzna lepiej chroni przed upałem na poddaszu? Sprawdzamy
Komentarze

Tagi
Najnowsze treści
Nasz sklep ogrodniczy