Przepis na sernik na zimno z serkiem homogenizowanym, malinami i galaretką
Składniki
- 600 g serka homogenizowanego (wanilia)
- 200 ml śmietanki 30%
- ok. 100 g biszkoptów
- 1 galaretka malinowa
- 1 galaretka krystaliczna
- 600 ml wody
- 350 g malin
Przygotowanie
- Dno tortownicy (24 cm) wykładamy folią spożywczą, a następnie układamy na niej biszkopty.
- Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w szklance wrzącej wody (250ml), natomiast malinową w 350 ml, odstawiamy na kilkanaście minut do wystygnięcia. Ważne jest by były chłodne, ale wciąż płynne.
- W tym czasie przygotowujemy serowy krem - ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy do niej serek homogenizowany.
- Po połączeniu mieszamy masę z galaretką krystaliczną.
- Tak powstały krem przelewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
- Po tym czasie na wierzchu układamy maliny i zalewamy je wystudzoną galaretką malinową.
- Tak przygotowane ciasto zostawiamy w lodówce na kilka godzin.
Smacznego!
Źródło: www.najlepszewkuchni.pl