Logo
Logo
18
Okazje
Artykuł na: 2-3 minuty

Sernik na zimno z malinami – zrobisz go w 15 minut!

Gdy żar leje się z nieba ostatnie, na co mamy ochotę to uruchomienie piekarnika. Nie trać czasu w rozgrzanej kuchni! Przygotuj deser bez pieczenia, który zajmie Ci nie więcej niż godzinę! Pamiętaj jednak, że chłodne słodkości, choć zwykle nie wymagają dużo pracy, potrzebują czasu na tężenie w lodówce. Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką idealnie sprawdzi się jako lekki, orzeźwiający deser. Wybierz sezonowe smaki, sięgnij po owoce, takie jak truskawki czy maliny.

 

Przepis na sernik na zimno z serkiem homogenizowanym, malinami i galaretką

Składniki

  • 600 g serka homogenizowanego (wanilia)
  • 200 ml śmietanki 30%
  • ok. 100 g biszkoptów
  • 1 galaretka malinowa
  • 1 galaretka krystaliczna
  • 600 ml wody
  • 350 g malin

 

Przygotowanie

  1. Dno tortownicy (24 cm) wykładamy folią spożywczą, a następnie układamy na niej biszkopty.
  2. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w szklance wrzącej wody (250ml), natomiast malinową w 350 ml, odstawiamy na kilkanaście minut do wystygnięcia. Ważne jest by były chłodne, ale wciąż płynne.
  3. W tym czasie przygotowujemy serowy krem - ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy do niej serek homogenizowany.
  4. Po połączeniu mieszamy masę z galaretką krystaliczną.
  5. Tak powstały krem przelewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
  6. Po tym czasie na wierzchu układamy maliny i zalewamy je wystudzoną galaretką malinową.
  7. Tak przygotowane ciasto zostawiamy w lodówce na kilka godzin.

Smacznego!

Źródło: www.najlepszewkuchni.pl

Tagi
 
To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (9)
Powiązane rośliny
Warto przeczytać
Lista zakupów


Komentarze

NEWSLETTER
Zapisz się i odbierz darmowe e-wydanie magazynu Gardeners` World!
 
Twoja strona ogrodu