Logo
Logo

Jabłka w karmelu – szybki pomysł na jesienny deser!

Jabłka w karmelu to prosty przepis na pyszny deser, który możesz zrobić wraz z dziećmi. Zobaczysz, jak szybko znikną z talerzy!

Tak smakuje jesień!

- Korzystajmy z dobrodziejstw, jakie daje nam jesień, i przenieśmy jej barwy na talerz naszych maluchów – z korzyścią dla ich zdrowia fizycznego i psychicznego. Przygotujmy dania razem z dziećmi, bawiąc się w kolory, i zachęćmy je, poprzez zabawę, do wspólnych posiłków – przekonuje Katarzyna Błażejewska-Stuhr, ekspertka kampanii „Jedz owoce i warzywa - w nich największa moc się skrywa!”. Zobacz więcej przepisów na jesienne dania z warzyw i owoców!

Przepis na jabłka w karmelu

Składniki

  • 3 jabłka (np. kosztele lub szampiony czy rubiny)
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • cynamon

Przygotowanie

  1. Jabłka kroimy na ósemki, na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier.
  2. Kiedy masło się delikatnie zapieni, wrzucamy jabłka, dodajemy cynamon i prażymy ok. 4-5 minut.

Smacznego!

Jedz owoce i warzywa – w nich największa moc się skrywa Ogólnopolska kampania informacyjno-edukacyjna „Jedz owoce i warzywa – w nich największa moc się skrywa!”, której organizatorem jest Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych, sfinansowana jest ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

Więcej o kampanii na: https://jedzowoceiwarzywa.pl/

Tagi
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (3)
 

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl