Logo
Logo

Świeża sałatka ze szpinakiem i jabłkami – szybkie i pyszne danie!

Świeża sałatka ze szpinakiem i jabłkami to coś dla wszystkich miłośników lekkiej, zdrowej i wyszukanej kuchni. Orzechy włoskie i piniowe, które towarzyszą dwom głównym bohaterom sałatki, są doskonałym chrupiącym dopełnieniem, przez które ma się apetyt na więcej. Jeśli kochacie słodycz w śródziemnomorskim stylu, temu daniu nie będziecie mogli się oprzeć! 

Przepis na świeżą sałatkę ze szpinakiem i jabłkami 

Składniki

  • Młody szpinak
  • Jabłka
  • Granat
  • Orzechy włoskie
  • Orzeszki piniowe
  • Oliwa z Oliwek Pierwszego Tłoczenia Ekstra
  • Ocen balsamiczny
  • Miód
  • Cytryna
  • Ser Feta

Przygotowanie

  1. Z liści młodego szpinaku zrób na talerzu „łóżeczko”.
  2. W osobnej miseczce przygotuj sos winegret z oliwą z oliwek pierwszego tłoczenia ekstra, octem balsamicznym, odrobiną miodu i niewielką ilością soku z cytryny.
  3. Odstaw. Na „łóżeczko” z listków szpinaku wyłóż jabłko, granat i orzeszki piniowe.
  4. Dodaj również rozdrobniony ser Feta.
  5. Tak przygotowaną sałatkę polej przygotowanym sosem i gotowe!

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

Tagi
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (10)
 

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl