Przepis na zupę pho
Składniki
1 marchew
1 pietruszka
1 cebula
pół selera
75 g orzechów nerkowca
1 opakowanie kiełków fasoli mung
1 opakowanie makaronu ryżowego
1 papryczka chilli
1 łyżeczka startego imbiru
sos sojowy
Przygotowanie
- Na włoszczyźnie gotujemy prosty bulion – marchew, selera i pietruszkę obieramy i zalewamy 3 litrami wody, cebulę opalamy i dodajemy do warzyw.
- Całość doprawiamy sosem sojowym i gotujemy na małym ogniu przez 1-2 godziny.
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
- Papryczkę chilli siekamy, kawałek imbiru ścieramy na tarce.
- Do miski wykładamy makaron, zalewamy bulionem, dodajemy kiełki, papryczkę, odrobinę imbiru i orzechy nerkowca.
- Podajemy z kilkoma listkami bazylii.
Smacznego!
Źródło: Bakalland