Logo
Logo

Warzywny gulasz z ziemniakami

Nie da się ukryć, że w polskich kulinariach nie brakuje mięsnych specjałów. Flaczki, bigos czy gulasz to ponadczasowe potrawy, do których wraca się z nieskrywaną przyjemnością. Wydaje się, że przerabianie tego typu dań na wersje roślinne jest skazane na niepowodzenie? Nic bardziej mylnego. Mięsny farsz uwielbianych gołąbków śmiało można zamienić na kaszę gryczaną i leśne grzyby. Bigos smakuje wyśmienicie z boczniakami. Alternatywą dla pierogów z mięsem są nie tylko ruskie czy kapuściane. Bardzo dobrze sprawdzi się, chociażby soczewica. Nie możecie doczekać się tak apetycznych eksperymentów? Wypróbujcie przepis na warzywny gulasz z ziemniakami.

Przepis na warzywny gulasz z ziemniakami

Czas przygotowania: 40 minut
Liczba osób: 4

Składniki

  • 1 opakowanie Fix Naturalnie Smaczne Gulasz warzywny Knorr
  • 4 ziemniaki
  • 2 czerwone cebule
  • pół szklanki mrożonego groszku
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 200 ml wody

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój w dużą kostkę ziemniaki. Następnie skrop je oliwą z oliwek i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut.
  2. Cebulę oraz marchewkę pokrój w kostkę i podsmaż w garnku z dodatkiem oliwy z oliwek.
  3. Do całości wsyp zawartość opakowania Fix Naturalnie Smaczne Gulasz warzywny Knorr oraz groszek.
  4. Wszystko wymieszaj i gotuj razem przez 5 minut na wolnym ogniu.
  5. Podawaj danie z pieczonymi ziemniakami oraz posiekaną natką natką pietruszki.

Smacznego!

Źródło: Knorr

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (7)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl