Warzywny gulasz z ziemniakami

Nie da się ukryć, że w polskich kulinariach nie brakuje mięsnych specjałów. Flaczki, bigos czy gulasz to ponadczasowe potrawy, do których wraca się z nieskrywaną przyjemnością. Wydaje się, że przerabianie tego typu dań na wersje roślinne jest skazane na niepowodzenie? Nic bardziej mylnego. Mięsny farsz uwielbianych gołąbków śmiało można zamienić na kaszę gryczaną i leśne grzyby. Bigos smakuje wyśmienicie z boczniakami. Alternatywą dla pierogów z mięsem są nie tylko ruskie czy kapuściane. Bardzo dobrze sprawdzi się, chociażby soczewica. Nie możecie doczekać się tak apetycznych eksperymentów? Wypróbujcie przepis na warzywny gulasz z ziemniakami.

Posłuchaj
00:00
11

Przepis na warzywny gulasz z ziemniakami

Czas przygotowania: 40 minut
Liczba osób: 4

Składniki

  • 1 opakowanie Fix Naturalnie Smaczne Gulasz warzywny Knorr
  • 4 ziemniaki
  • 2 czerwone cebule
  • pół szklanki mrożonego groszku
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 200 ml wody

🟢 Zobacz trendy ogrodowe sezonu 2025: aranżacje, kompozycje, inspiracje

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój w dużą kostkę ziemniaki. Następnie skrop je oliwą z oliwek i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut.
  2. Cebulę oraz marchewkę pokrój w kostkę i podsmaż w garnku z dodatkiem oliwy z oliwek.
  3. Do całości wsyp zawartość opakowania Fix Naturalnie Smaczne Gulasz warzywny Knorr oraz groszek.
  4. Wszystko wymieszaj i gotuj razem przez 5 minut na wolnym ogniu.
  5. Podawaj danie z pieczonymi ziemniakami oraz posiekaną natką natką pietruszki.

Smacznego!

Źródło: Knorr


☺️ Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera. Odwiedź nas na Facebooku, Instagramie, Pintereście, YouTube oraz na naszym internetowym forum ogrodniczym.

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Twoje rośliny zasługują na najlepsze. Zacznij od podstaw... i wybierz odpowiednie podłoże
Komentarze

Tagi
Najnowsze treści