Logo
Logo
22
Okazje
Artykuł na: 2-3 minuty

Warzywne roladki z ciasta naleśnikowego – idealne na przyjęcie!

Oto nadszedł moment, kiedy można zdjąć biały obrus i trochę wyluzować. Niech będzie to widoczne także w kuchni i w barwnych, niezobowiązujących potrawach. Przygotować możecie tortille w wersji mini, które wypełnicie farszem warzywnym, mięsnym, serowym albo mieszanym. Goście oszaleją na widok warzywnych roladek z ciasta naleśnikowego według pomysłu szefa kuchni Knorr. Kolorowe smakołyki przygotujecie w maksymalnie trzy kwadranse, ale musicie być świadomi tego, że znikną z talerzy znacznie szybciej.

 

Przepis na warzywne roladki z ciasta naleśnikowego

Składniki

  • 4 jajka
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula dymka
  • 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 0,5 łyżeczki Papryki ostrej z Hiszpanii Knorr
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 100 g sera feta
  • 4 łyżki Sosu Hellmann's Czosnkowego z jogurtem
  • 150 g szpinaku baby
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i lekko skrop olejem. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Połącz ze sobą: jajka, mleko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
  3. Kolorowe papryki i cebulę dymkę pokrój w kosteczkę. Ser feta rozkrusz.
  4. Ciasto naleśnikowe wylej na przygotowaną wcześniej blaszkę do pieczenia. Wierzch przykryj warzywami oraz posyp przyprawami.
  5. Całość piecz przez około 15-20 minut.
  6. Upieczone ciasto posmaruj sosem czosnkowym, posyp serem, a na wierzchu rozłóż szpinak.
  7. Z pomocą pergaminu zawiń ciasto w rulon. Odstaw do ostygnięcia.
  8. Gotową roladę pokrój w szerokie plastry i podawaj z ulubionymi dodatkami, np. świeżą sałatą.

Smacznego!

Źródło: Knorr

Tagi
 
To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (10)
Warto przeczytać
Lista zakupów


Komentarze

NEWSLETTER
Zapisz się i odbierz darmowe e-wydanie magazynu Gardeners` World!
 
Twoja strona ogrodu