Warzywne roladki z ciasta naleśnikowego – idealne na przyjęcie!

Warzywne roladki z ciasta naleśnikowego

Oto nadszedł moment, kiedy można zdjąć biały obrus i trochę wyluzować. Niech będzie to widoczne także w kuchni i w barwnych, niezobowiązujących potrawach. Przygotować możecie tortille w wersji mini, które wypełnicie farszem warzywnym, mięsnym, serowym albo mieszanym. Goście oszaleją na widok warzywnych roladek z ciasta naleśnikowego według pomysłu szefa kuchni Knorr. Kolorowe smakołyki przygotujecie w maksymalnie trzy kwadranse, ale musicie być świadomi tego, że znikną z talerzy znacznie szybciej.

Posłuchaj
00:00
22

Przepis na warzywne roladki z ciasta naleśnikowego

Składniki

  • 4 jajka
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula dymka
  • 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 0,5 łyżeczki Papryki ostrej z Hiszpanii Knorr
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 100 g sera feta
  • 4 łyżki Sosu Hellmann's Czosnkowego z jogurtem
  • 150 g szpinaku baby
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i lekko skrop olejem. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Połącz ze sobą: jajka, mleko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
  3. Kolorowe papryki i cebulę dymkę pokrój w kosteczkę. Ser feta rozkrusz.
  4. Ciasto naleśnikowe wylej na przygotowaną wcześniej blaszkę do pieczenia. Wierzch przykryj warzywami oraz posyp przyprawami.
  5. Całość piecz przez około 15-20 minut.
  6. Upieczone ciasto posmaruj sosem czosnkowym, posyp serem, a na wierzchu rozłóż szpinak.
  7. Z pomocą pergaminu zawiń ciasto w rulon. Odstaw do ostygnięcia.
  8. Gotową roladę pokrój w szerokie plastry i podawaj z ulubionymi dodatkami, np. świeżą sałatą.

Smacznego!

Źródło: Knorr

Obserwuj
Tematy
Więcej na ten temat
Sekrety pięknych storczyków. Eksperci radzą, jakie produkty wybrać do codziennej pielęgnacji
Komentarze

Ciesielska czy rozłupująca? Jaka siekiera do ogrodu?
To się przyda
Tagi
Najnowsze treści