Logo
Logo
Okazje
Artykuł na: minutę

Domowe lody z arbuza – ulubiony deser w wersji fit!

Domowe lody z arbuza przyniosą orzeźwienie w upalne letnie dni, ale mogą być też doskonałą przystawką na romantyczną kolację we dwoje albo niezobowiązujące spotkanie z przyjaciółmi. 

 

Przepis na domowe lody z arbuza 

Składniki

  • 500 gr arbuza bez pestek
  • Sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki cukru (do smaku)
  • Forma na lizaki

Przygotowanie

  1. Obierz arbuza i pokrój w kostkę. Wcześniej koniecznie pozbądź się pestek. 
  2. Wrzuć arbuza do blendera. Dodaj cukier i sok z cytryny. Miksuj, aż uzyskasz jednorodną mieszankę.
  3. Wypełnij foremkę na lizaki mieszanką i pozostaw w zamrażarce na co najmniej 5 godzin, aż lody będą całkowicie zamrożone.
  4. By łatwiej wyjąć lody z formy, wstaw je pod kran z gorącą wodą na kilka sekund.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.

Dowiedz się więcej
 
To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (4)
Lista zakupów


Komentarze

NEWSLETTER
Zapisz się i odbierz darmowe e-wydanie magazynu Gardeners` World!
 
Twoja strona ogrodu