Przepis na domowe lody z arbuza
Składniki
- 500 gr arbuza bez pestek
- Sok z połowy cytryny
- 2 łyżki cukru (do smaku)
- Forma na lizaki
Przygotowanie
- Obierz arbuza i pokrój w kostkę. Wcześniej koniecznie pozbądź się pestek.
- Wrzuć arbuza do blendera. Dodaj cukier i sok z cytryny. Miksuj, aż uzyskasz jednorodną mieszankę.
- Wypełnij foremkę na lizaki mieszanką i pozostaw w zamrażarce na co najmniej 5 godzin, aż lody będą całkowicie zamrożone.
- By łatwiej wyjąć lody z formy, wstaw je pod kran z gorącą wodą na kilka sekund.
Smacznego!
Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy. Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube. |