Logo
Logo

Pomidory z mozzarellą dla fanów lekkiej kuchni!

Pomidory z mozzarellą sprawdzą się jako dodatek do dań głównych, czy kolacji, a już z pewnością najbardziej przypadną do gustu fanom wegetariańskiej kuchni. Jeśli jeszcze nie przekonaliście się do potraw bezmięsnych, ten przepis może wam w tym pomóc!

Przepis na pomidory z mozzarellą 

Składniki

  • Ser mozzarella w zalewie 1 opakowanie ok. 130 g
  • 2 średnie pomidory
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • Łyżeczka oliwy
  • Pieprz, sól do smaku

Przygotowanie

  1. Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić na cienkie plastry.
  2. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić na plastry – najlepiej piłkowanym nożem, by nie rozgnieść miąższu.
  3. Plastry mozzarelli i pomidorów układać naprzemiennie na półmisku.
  4. Skropić oliwą doprawić pieprzem, solą i listkami bazylii.
  5. Podawać ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw

Logo - Kampania MOC POLSKICH WARZYW

"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski.

Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ

 

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (10)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl