Przepis na pomidory z mozzarellą
Składniki
- Ser mozzarella w zalewie 1 opakowanie ok. 130 g
- 2 średnie pomidory
- Kilka listków świeżej bazylii
- Łyżeczka oliwy
- Pieprz, sól do smaku
Przygotowanie
- Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić na cienkie plastry.
- Pomidory umyć, osuszyć i pokroić na plastry – najlepiej piłkowanym nożem, by nie rozgnieść miąższu.
- Plastry mozzarelli i pomidorów układać naprzemiennie na półmisku.
- Skropić oliwą doprawić pieprzem, solą i listkami bazylii.
- Podawać ze świeżym pieczywem.
Smacznego!
Źródło: Kampania Moc Polskich Warzyw
"Moc Polskich Warzyw" to kampania sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, która powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w kampanii biorą: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Więcej o kampanii znajdziesz TUTAJ |