Szef kuchni poleca najsmaczniejsze warzywa

Dzielimy się z wami nazwami ulubionych odmian warzyw Raymonda Blanca, topowego szefa kuchni, dzięki czemu będziecie mogli samodzielnie odtworzyć smaki dostępne w jego restauracji wyróżnionej gwiazdkami Michelin.

Posłuchaj
00:00
Artykuł pochodzi z magazynu:
Gardeners' World. Edycja Polska
Gardeners' World. Edycja Polska
Listopad-Grudzień 2015
Przejrzyj i kup

Jeżeli uprawiasz warzywa dla swojej restauracji, która otrzymała dwie gwiazdki przewodnika Michelin, smak tych jarzyn musi być niezwykły – mdłe owoce czy łykowate korzenie tu po prostu nie przejdą.

Aby mieć pewność, że produkty używane w Le Manoir aux Quat’Saisons, restauracji w hrabstwie Oxfordshire, odpowiadają surowym standardom, zespół ogrodników i kucharzy Raymonda Blanca co roku wypróbowuje dziesiątki odmian warzyw, aby znaleźć te najsmaczniejsze.

Owi niezwykli ludzie podzielili się z nami wynikami tych prób, dzięki czemu będziecie mogli wykorzystać choć cząstkę doświadczenia Raymonda Blanca w swoim ogrodzie...

Pełen tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners' World Listopad-Grudzień 2015

Obserwuj
Autor
Gardeners' World. Edycja Polska Gardeners' World. Edycja Polska

To wydanie licencyjne największego brytyjskiego magazynu ogrodniczego. W zielonym ogródku publikowane są wybrane artykuły.

Artykuły autora Wszyscy autorzy