Logo
Logo
3
Do góry

Smak orientu: Uprawa egzotycznych ziół

Nadaj potrawom prawdziwie egzotyczny charakter, dodając do nich wschodnie zioła – wprost z własnego ogródka. Louise Curley wyjaśnia, jak uprawiać te przepyszne rośliny i jak z nich korzystać.

Świeże zioła to jeden z najprostszych sposobów na dodanie potrawom smaku. Większość z nas zna tymianek i rozmaryn, ale wiele egzotycznych ziół z kuchni marokańskiej oraz Bliskiego i Dalekiego Wschodu jest równie łatwych w uprawie, a dzięki nim posiłki zyskują niepowtarzalny orientalny charakter.

Zioła te są uniwersalne i bez problemu można je stosować w kuchni europejskiej, np. bazylią cytrynową i trawą cytrynową śmiało możesz zastąpić tymianek cytrynowy w daniach z ryb i kurczaka, a szczypiorem chińskim idealnie doprawisz omlety lub zapiekanki rybne.

Ich sadzonki i nasiona możesz znaleźć w szkółkach i centrach ogrodniczych. A jako, że lubią one ciepło i słońce, większość z nich możesz uprawiać na kuchennym parapecie...

Pełny tekst możesz przeczytać w magazynie Gardeners` World Polska Lipiec-Sierpień 2017

To Cię zainteresuje
Pokaż więcej (6)
100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników 2015

100 Odpowiedzi na Pytania Ogrodników

Odpowiadamy na trudne pytania

Budujemy Dom maj 2021

Budujemy Dom

Czasopismo budowlane dla budujących dom i wykonawców

Gardeners' World Edycja Polska maj - czerwiec 2021

Gardeners' World Edycja Polska

Czasopismo ogrodnicze - najlepsze inspiracje i porady ogrodnicze

Czas na Wnętrze czerwiec 2021

Czas na Wnętrze

Magazyn wnętrzarski pełen inspiracji

Pakiet Gardeners' World Polska luty 2021

Pakiet Gardeners' World Polska

Już jest! Nowe wydanie Gardeners` World
Gardeners' World Edycja Polska maj - czerwiec 2021
Zamów z darmową dostawą do domu!