Logo
Logo

Czekoladowe ciasto z jabłkami – idealny pomysł na szybki deser!

Dla miłośników jabłek mamy coś specjalnego. Niech nazwa Was nie zmyli. Salceson to nie tylko wyrób mięsny. Może to być idealny pomysł na deser – bezmięsny oczywiście. Jak przygotować czekoladowy salceson z jabłkami? To proste!

Przepis na czekoladowy salceson z jabłkami

Składniki

  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 200 ml oleju
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 7 jabłek ze skórką

Przygotowanie

  1. Zacznij od nagrzania piekarnika do 180° C (bez termoobiegu).
  2. Następnie wyłóż blachę papierem do pieczenia.
  3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, z wyjątkiem jabłek.
  4. Gotowe i wymieszane ciasto przełóż do formy i dodaj pokrojone kawałki jabłek.
  5. Ciasto piecz około 40 minut.

Smacznego!

Źródło: Delecta

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (11)
Powiązane rośliny
Zwiń Pokaż więcej (2)

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl